Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

V Bratislave, Trenčíne a Košiciach festivaly minihádzanej


03.04.2014


Na piatkovom podujatí v Bratislave sa v rámci autogramiády predstavia aj hádzanárski reprezentanti SR Lucia Súkenníková, Simona Szarková, Michal Holdoš a Maroš Baláž


Po úspešnom projekte "Festival minihádzanej“ 2012 sa Slovenský zväz hádzanej (SZH) rozhodol pokračovať v myšlienke organizovania minihádzanárskych turnajov pre deti v nákupných centrách po Slovensku.


V prvej polovici apríla SZH zorganizuje pre deti tri podujatia s cieľom osloviť ich a ukázať im tento krásny kolektívny šport. Na druhej strane je to príležitosť pre SZH a krajské zväzy hádzanej ako odmeniť deti a ich trénerov za vytrvalú prácu počas roka. "Tieto turnaje organizujeme najmä preto, aby sme ku športu pritiahli deti v čo najmladšom veku. Rovnako je to možnosť dať deťom priestor, kde môžu ukázať svoje schopnosti pred širokým publikom a priblížiť sa tak hrou svojim reprezentačným idolom. Rodičom chceme ukázať, že hádzaná je krásny šport a veríme, že tak získame nové talenty. Naším mottom je ,Vráťme deti na ihriská´,“ povedal prezident SZH Jaroslav Holeša. 


Prvý minihádzanársky turnaj sa uskutoční 4. apríla 2014 v Avion Shoping Parku v Bratislave (Ivánska cesta 16), kde sa predstavia deti z bratislavského kraja. Druhé centrum kam zavítajú deti z trenčianskeho kraja spolu s festivalom minihádzanej bude 8. apríla 2014 OC Laugaricio v Trenčíne (Belá 7271). Trio podujatí sa uzavrie v nákupnom centre Aupark Shoping Center Košice (Námestie osloboditeľov), kde predvedú minihádzanú deti z košického a prešovského kraja. Všetky turnaje majú jednotný začiatok od 10.00 h. "Chceme ukázať možnosť aktívneho využitia voľného času pre deti a informovať rodičov o tejto možnosti. ,Neseď doma a poď medzi nás´. Na každej akcii sme pripravení informovať záujemcov ako a kde sa môžu deti prihlásiť na tieto aktivity. Krajské zväzy aktívne pomáhajú SZH pri organizácii podobných turnajov, za čo im veľmi ďakujeme," povedala organizátorka podujatia Renáta Marcinová. 


Na každom turnaji sa zúčastní osem miešaných družstiev, ktoré medzi sebou odohrajú šestnásť zápasov. Stretnutia minihádzanej budú dopĺňať sprievodné súťaže pre deti (najlepší pokrik, najrýchlejšie družstvo, rýchlosť strely a iné), ale najväčšou atrakciou pre deti a aj divákov bude autogramiáda reprezentantov Slovenska. Na prvom turnaji v Bratislave sa na nej zúčastnia členky ženského národného tímu Lucia Súkenníková a Simona Szarková, z mužov to budú Maroš Baláž a Michal Holdoš. 


Slovenský zväz hádzanej týmto podujatím podporuje aj myšlienku oslavy Medzinárodného dňa športu pre rozvoj a mier (6. apríl 2014), ktorý vyhlásila Organizácia spojených národov (OSN). Pre tých, ktorí sa nemôžu prísť pozrieť, je pripravený priamy prenos z celého podujatia na stránke www.minihandball.sk a kliknutím na logo minihádzanej pod nápisom Minihandball Live TV. Záznam z akcie sa bude dať pozrieť na youtube.com/minihadzana.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL