Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Tregubovová chce postup na ME oslavovať už v drese SR


04.04.2014


Ukrajinská opora hádzanárok Iuventy Michalovce Tatiana Tregubovová: "Čakám už len na slovenské občianstvo, o taký mesiac by som ho už mohla dostať"


Už onedlho pribudne trénerovi hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska Dušanovi Polozovi do kádra vytúžená ľaváčka. Ukrajinka Tatiana Tregubovová, ktorá patrí medzi hlavné opory majstrovskej Iuventy Michalovce, čaká na udelenie slovenského občianstva a je veľmi pravdepodobné, že by mohla stihnúť júnový záver sľubne rozohranej kvalifikácie majstrovstiev Európy 2014.


"Čakám už len na občianstvo, o taký mesiac by som ho už podľa slov generálneho sekretára Slovenského zväzu hádzanej Martina Simonidesa mohla dostať. To znamená, že v júni proti Francúzkam a Islanďankám by som už mohla hrať v slovenskom drese," opísala Tregubovová aktuálny stav záležitosti ohľadom získania občianstva. 


Práve ľavoruké hráčky v súčasnom Polozovom kádri s výnimkou aktuálne dlhodobo zranenej Lýdie Jakubisovej absentujú, a tak na pravej strane zostavy musia cez ruku alternovať praváčky. Rodáčka z Užhorodu sa svojimi výkonmi radí medzi najlepšie hráčky i strelkyne spoločnej slovensko-českej súťaže (WHIL). Ostatný kvalifikačný duel Sloveniek proti Fínkam (38:17) sa hral v Michalovciach a v hľadisku Chemkostav arény nechýbala ani Tregubovová. 


"Tešila som sa z víťazstva dievčat, ktoré hrali veľmi dobre a kolektívne. Verím, že v júni budem s nimi sláviť postup na európsky šampionát," dodala 25-ročná hráčka využiteľná na poste pravej spojky i krídla, ktorá má eminentný záujem reprezentovať SR. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL