Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slováci až v závere podľahli tlaku Srbov


05.04.2014


Srbsko - Slovensko 28:20 (10:11)


Hádzanári Slovenska utrpeli v piatok v prvom z dvojice medzištátnych priateľských stretnutí so Srbskom prehru, hoci tri štvrtiny duelu držali so súperom krok. Zverenci trénera Zoltána Heistera podľahli v Zrenjanine domácej reprezentácii 20:28 (11:10). Slováci odohrajú odvetný duel s vicemajstrami Európy spred dvoch rokov v sobotu v Smedereve so začiatkom o 18.00 h. Stretnutia sú pre slovenský národný tím prípravou na kvalifikáciu ME 2016, srbské družstvo ladí formu na júnový dvojzápas play-off o účasť na MS 2015 proti Česku. 


Výsledok - piatok: 
Srbsko - Slovensko 28:20 (10:11) 
Zostava a góly SR: T. Paul, Putera, Žernovič - T. Urban 3, M. Volentics 3/2, M. Briatka 1, Minarovič, Petro 1, Slaninka 2, Mikéci 3, Rábek, P. Hruščák 3, Pekár, Vallo, Zechmeister 4, D. Baďura ml. 
pok. hody: 3/3 - 2/2, vylúčení hráči SR: 4, 1500 divákov 


Slováci v prvom polčase odohrali vyrovnanú partiu s domácimi, ktorým nedovolili získať výraznejšie vedenie. Naopak, kvalitnou defenzívou na čele s vynikajúcim Puterom v bránke sa ich držali ako kliešť. V 17. min bol stav nerozhodný 6:6 a do polčasovej prestávky sa zverencom kouča Heistera dokonca podarilo získať tesný náskok 11:10. 

Ani po zmene strán sa Srbi nedokázali v úvode utrhnúť, zásluhu na tom mal aj striedajúci gólman Paul. V 44. min Volentics z pokutového hodu vyrovnal na 15:15, ale potom sa už začala prejavovať kvalita protivníka. V 50. min viedli domáci 19:16, po ďalších dvoch góloch Stojkoviča si kormidelník SR zobral oddychový čas, ale záver patril srbskému tímu. 


Zoltán Heister (tréner SR): "V podstate celý prvý polčas sme hrali skutočne koncentrovane, v druhom sa nám to darilo do 15. - 16. minúty. Škoda, že sme sa potom nechali rozladiť či rozhodiť nepremenenými príležitosťami a spornými verdiktmi rozhodcov. Stratili sme koncentráciu a nezvládli záverečných niečo vyše desať minút. Všetci naši hráči dostali príležitosť a myslím si, že vrátane mladých obstáli v tomto náročnom stretnutí proti súperovi, ktorý až na Vujina nastúpil prakticky v kompletnom zložení. Putera zachytal v prvom polčase vynikajúco, aj Paul mal v druhom dejstve niekoľko úspešných zákrokov." 

Marek Mikéci (pravá spojka SR): "Pre mňa to bol príjemný návrat do reprezentácie, do ktorej som sa veľmi tešil. Vzhľadom na to, s akým kvalitným súperom sme hrali, držali sme sa statočne. V závere rozhodli skúsenosti Srbov, ale z nášho vystúpenia mám celkovo dobrý pocit." 

Karol Zechmeister (ľavá spojka SR): "Snažil som sa neuvedomovať, proti komu nastupujem a nepripúšťať si, že proti mne stoja srbské hviezdy. Základ môjho výkonu bol v tom, že som dokázal hrať bez prehnaného rešpektu a zábran. Išiel som do toho takpovediac po hlave a vychádzalo mi to." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL