Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová túži byť pri sezónnej ligovej derniére v Lipsku


08.04.2014


Lýdia Jakubisová o reprezentácii SR: "Bolo mi ľúto, že som nemohla byť s babami, ale bodovo to proti Fínkam zvládli podľa očakávania. Čaká nás však ešte veľký boj o postup. Musíme dať do toho všetko a nič nepodceniť"


V novembri si v bundesligovom dueli proti HSG Blomberg-Lippe (35:23) roztrhla predný skrížený i bočný väz, v decembri sa podrobila operácii pravého kolena a odvtedy chýba nielen svojmu nemeckému klubu Thüringer HC, ale i slovenskej reprezentácii. Reč je o Lýdii Jakubisovej, najlepšej hádzanárke Slovenska za rok 2012, ktorá však už usilovne pracuje na svojom návrate na palubovky.


"Darí sa mi dobre rehabilitovať, všetko ide tak, ako pred dvoma rokmi pri zranení druhého kolena. Do rehabilitačného centra chodím každý deň a svalová hmota na nohe sa mi pomaly vracia. Už začínam behať, v hale robíme dynamickejšie cviky zamerané na zmeny smeru, skoky a venujeme sa aj stabilizačným cvičeniam. Prebieha to zatiaľ bez problémov. Keď si nohu úplne vystriem, nejde to ešte bez bolesti. Našťastie, pri behaní to nie také dôležité," opísala aktuálnu náplň svojich dní L. Jakubisová. 


Thüringer HC mal nedávno na dosah veľký klubový úspech v podobe postupu do semifinále Ligy majstrov žien. Prišiel oň až v poslednom zápase hlavnej skupinovej fázy na pôde dánskeho FC Midtjylland. "Skončili sme veľmi tesne pred bránami turnaja Final Four. Ja tvrdím, že sme si to pokašlali doma v súboji s Vardarom Skopje, v ktorom sme v závere nepremenili viacero stopercentných šancí. Je to veľká škoda, ktovie, kedy sa nám znova podarí dostať v Lige majstrov tak ďaleko," poznamenala skúsená pravá krídelníčka či spojka, ktorá si nenechala ujsť vystúpenia spoluhráčok v najprestížnejšej klubovej pohárovej súťaži. "Samozrejme, na stretnutia som chodila, ale len v domácom prostredí." 


THC nezopakuje minuloročné "double". V Nemeckom pohári totiž stroskotal vo štvrťfinále, takže prioritou je obhajoba majstrovského titulu. "Vyzerá to tak, že istotu zisku titulu šampiónok budeme mať už niekoľko zápasov pred koncom sezóny. Ak to tak bude, koncom mája v záverečnom ligovom zápase v Lipsku budem určite na lavičke a uvidíme, možno nejaká tá sedmička sa mi ujde. Do sezóny sa však neplánujem nejako zapojiť," vyslovila želanie aspoň k symbolickému tohtosezónnemu návratu slovenská ľavoruká hráčka lídra I. bundesligy. 


Bez Jakubisovej sa musela zaobísť aj slovenská reprezentácia, ktorá má veľmi dobre rozohratú kvalifikáciu ME 2014. "Dievčatá som sledovala. Bolo mi ľúto, že som nemohla byť s babami, ale bodovo to zvládli podľa očakávania. Vo Fínsku to bolo trochu kostrbaté, ale v Michalovciach sme potvrdili úlohu papierového favorita. Čaká nás však ešte veľký boj o postup. Musíme dať do toho všetko a nič nepodceniť," dodala na záver 32-ročná bojnická rodáčka.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL