Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Rábek a Krištopans v najlepšej sedmičke Final Four SEHA


14.04.2014


Najužitočnejším hráčom turnaja Final Four SEHA GSS League bol Timur Dibirov z RK Vardar Skopje


Tretí ročník nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League" hádzanárov vyvrcholil v nedeľu v srbskom Novom Sade triumfom družstva RK Vardar Skopje, ktorý na turnaji Final Four zdolal vo finále bieloruský tím BGK Meškov Brest 29:27 (14:15) a druhýkrát v histórii sa stal víťazom súťaže.


"Je to môj prvý titul, som veľmi šťastný a zároveň hrdý na moje mužstvo. Verím, že keď zopakujeme takéto výkony aj v Lige majstrov proti Flensburgu-Handewitt, môžeme snívať o účasti v Kolíne na ďalšom turnaji Final Four," poznamenal po zisku trofeje kouč Vardaru Raúl González. 


Slovenský šampión Tatran Prešov obsadil takisto ako pred dvoma rokmi štvrté miesto a odniesol si prémiu 5000 eur. Organizátori vyhlásili aj najlepšiu sedmičku turnaja, do ktorej sa dostali aj dvaja zástupcovia Šarišanov. Na pravej spojke sa ušlo pocty Lotyšovi Dainisovi Krištopansovi, ktorý v semifinále proti Meškovu Brest (26:26, v rozstrele zo značky pok. hodu 4:5) i v dueli o tretie miesto proti Croatii Osiguranje Záhreb (28:36) bol najlepším strelcom Tatrana so 7, resp. 6 gólmi. Na ľavej strane spojkového radu All Star tímu sa ocitol Oliver Rábek. 


Ocenenie pre najužitočnejšieho hráča Final Four SEHA GSS League si odniesol ruský krídelník víťazného Vardaru Skopje Timur Dibirov. 

Najlepšia sedmička turnaja Final Four SEHA GSS League 2013/14: 
brankár Ivan Pešič (Meškov Brest) - ľavé krídlo Timur Dibirov (Vardar Skopje), ľavá spojka Oliver Rábek (Tatran Prešov), stredná spojka Igor Karačič (Vardar Skopje), pivot Rastko Stojkovič (Meškov Brest), pravá spojka Dainis Krištopans (Tatran Prešov), pravé krídlo Zlatko Horvat (CO Záhreb) 
Najužitočnejší hráč: Timur Dibirov (Vardar Skopje) 


Konečné poradie turnaja s finančnými odmenami: 
1. RK Vardar Skopje (Maced.) 35 000 eur, 
2. BGK Meškov Brest (Biel.) 25 000, 
3. RK Croatia Osiguranje Záhreb (Chor.) 15 000, 
4. Tatran Prešov (SR) 5000 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL