Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

M. Straňovský opäť majstrom, 21. titul pre Barcelonu


15.04.2014


FC Barcelona už päť kôl pred koncom najvyššej španielskej súťaže obhájila majstrovský titul


Hádzanári FC Barcelona si opäť v predstihu zaistili majstrovský titul v Španielsku. V závere uplynulého týždňa zdolali BM Aragón Zaragoza vysoko 48:22 (22:8), čo bol bez prerušenia ich 25. víťazný zápas v aktuálnom ročníku najvyššej domácej súťaže, v ktorom ešte nestratili ani bod.

Katalánci aj so slovenským krídelníkom Martinom Straňovským mohli po záverečnom hvizde v Palau Blaugrana oslavovať pred 3044 divákmi, keďže v tabuľke majú pred druhým Logroňom už nepreklenuteľný jedenásťbodový náskok. Ten im už päť kôl pred koncom Ligy Asobal dáva istotu obhajoby prvenstva. 

Hviezdou večera bol brankár Arpad Šterbik, ktorý sa vrátil do zostavy po dvoch mesiacoch pauzy zavinenej problémami s meniskom. Straňovský, ktorého trápilo v uplynulých dňoch zranenie slabín a proti Aragónu ešte nenastúpil, sa stal šampiónom druhýkrát v kariére. Vlani premiérovo tiež v barcelonskom drese. 
Pre Barcelonu i jej trénera Xaviho Pascuala je to štvrtý triumf v sérii, takže súčasné družstvo delí už len jedno prvenstvo od vyrovnania šnúry piatich majstrovských titulov legendárneho "Dream Teamu" z 90. rokoch (1996 - 2000). Barca je s 21 korunami španielskeho šampióna suverénne najúspešnejším klubom na domácej ligovej scéne. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL