Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Paul a Mazák s Tatabányou tretí v Maďarskom pohári


15.04.2014


Maďarský pohár hádzanárov vyvrcholil triumfom MKB-MVM Veszprém


Finále Maďarského pohára v hádzanej mužov 2013/2014 malo očakávané zloženie, v Pécsi sa v ňom stretli dvaja najväčší favoriti a spokojnejší odchádzali domov hráči MKB-MVM Veszprém, ktorí v repríze minuloročného boja o túto trofej zdolali Pick Szeged 27:21 (13:13). Veszprémčania obhájili lanské prvenstvo, pričom domáci pohárový triumf dosiahli po 23. raz, z toho šiestykrát za sebou. V širšom kádri oboch finalistov sú mladí Slováci Otto Kancel (Veszprém) a Michal Tóth ml. (Szeged), ktorí však v rozhodujúcom súboji nenastúpili.


Na víkendovom turnaji Final Four obsadilo tretie miesto družstvo Grundfos Tatabánya KC s dvojicou slovenských reprezentantov Teodorom Paulom a Martinom Mazákom. Aj zásluhou ich výkonov - zákrokov Paula v bránke či troch gólov a práce v defenzíve pivota Mazáka - si Tatabánya poradila v dueli o tretie miesto s tímom B. Braun Gyöngyös 24:20 (14:9). Grundfos zopakoval svoje umiestnenie z rokov 2011 a 2012 a zásluhou tohto úspechu si zaistil účasť v európskej pohárovej súťaži 2014/2015. 


Pre úplnosť treba dodať, že hádzanári Tatabánye v semifinále nestačili na Pick Szeged (23:32), Mazák v ňom skóroval trikrát. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL