Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Po Topoľčanoch získal skalp Prešova v SP aj Hlohovec


17.04.2014


Hádzanári Sporty Hlohovec využili nie ideálne rozpoloženie prešovského Tatrana a priblížili sa k zisku Slovenského pohára


V extralige 2013/2014 zatiaľ nenašli hádzanári Tatrana Prešov premožiteľa, v aktuálnom ročníku Slovenského pohára už dva tímy dokázali nájsť recept na zdolanie úradujúceho majstra a zároveň obhajcu domácej pohárovej trofeje. Prehra v semifinálovej odvete na pôde HK Topoľčany (34:39) však Šarišanov nebolela, keďže z prvého duelu mali pohodlný dvanásťgólový náskok. Stredajšie zaváhanie v prvom finále na palubovke HC Sporta Hlohovec, kde podľahli 29:35, ich však môže pripraviť o osemnásty zisk SP.


"Odohrali sme stretnutie, ktoré nás nectí. Zahodili sme kopec šancí. Chlapci si prestali veriť a neistota sa zračila i v útoku, v podstate sa ponúkali jeden pred druhým. Mali príliš veľký rešpekt pred súperovým brankárom. Naopak, naši gólmani mali málo zásahov a obrana tiež nebola stopercentná. Hlohovec zvíťazil zaslúžene a našou úlohou teraz bude tento náskok zmazať," povedal po zápase tréner Tatrana Peter Hatalčík. 


Kým pred týždňom dokázali jeho zverenci v rámci extraligy pohodlne vyhrať v Hlohovci 31:25, o sedem dní neskôr bola situácia diametrálne odlišná a na ihrisku mali vývoj pod kontrolou domáci. Po víkendovom vystúpení na turnaji Final Four SEHA GSS League akoby doľahla na prešovských hráčov únava a rezonovali v nich ešte neúspešné výsledky z Nového Sadu. "Náš výkon s tým súvisel. Mali sme to ešte v hlavách, každého mrzí a trápi, že sme v SEHA League skončili štvrtí. V Prešove to však bude o niečom inom. Do budúcotýždňovej odvety sa určite skonsolidujeme, chalani sa dajú zdravotne dokopy a bude to úplne iný zápas," sľúbil kanonier Tatrana Oliver Rábek. 


Hlohovec sa po vyše roku dočkal opäť triumfu nad svojím rivalom, v tejto sezóne to Sporte vyšlo na piaty pokus, štyri predchádzajúce v extralige boli neúspešné. "Našimi zbraňami bola najmä bojovnosť a húževnatosť. Chceli sme vyhrať. Vedeli sme, že súper má za sebou náročný program a núka sa nám šanca zabojovať o Slovenský pohár. Povedali sme si, že dáme do toho maximum a vyšlo to. Uvidíme, či nám tento náskok bude v odvete stačiť na zisk trofeje," uviedol pivot hlohovského tímu Peter Dudáš. 


O držiteľovi Slovenského pohára definitívne rozhodne odvetný zápas, ktorý sa v prešovskej Tatran handball aréne bude hrať v stredu 23. apríla od 18.00 h. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL