Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Mandák s Rudinským do Brazílie na MS 2014


17.04.2014


Slovenskí arbitri po ME okúsia aj svetový šampionát v plážovej hádzanej


Aj keď nie medzi zúčastnenými tímami, ale Slovensko predsa len bude mať svoje zastúpenie aj na 6. majstrovstvách sveta mužov a žien v plážovej hádzanej v Brazílii. Medzinárodná hádzanárska federácia (IHF) pred pár dňami rozposlala nominovaným arbitrom pozvánky na svetový šampionát, ktorý sa uskutoční od 22. do 27. júla v Recife. Medzi vybranými sa ocitla aj slovenská rozhodcovská dvojica Boris Mandák - Mário Rudinský.


"Správa o nominácii nás oboch pozitívne prekvapila a zároveň veľmi potešila. Je to pre nás česť, že sa môžeme zúčastniť na majstrovstvách sveta a zároveň je to aj zadosťučinenie za naše výkony. Na tie z minuloročného kontinentálneho šampionátu sme mali dobré ohlasy," uviedol B. Mandák.


Na MS budú mať mladí slovenskí arbitri premiéru, ale nebude to ich prvé vrcholné podujatie v plážovej hádzanej v kariére. Minulý rok v lete rozhodovali súboje na piesku na európskom šampionáte v dánskom Randerse, kde dostali dôveru vo finálových dueloch juniorov do 19 rokov a žien. 


"Pre nás je to spestrenie letnej prípravy. Plážová hádzaná je čoraz populárnejšia, z roka na rok sa koná viac turnajov. Často dostávame pozvánky na kvalitne obsadené podujatia aj z Maďarska," dodal Mandák, pre ktorého to bude prvá cesta do Brazílie. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL