Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Nemecké trio a Veszprém bližšie k Final Four Ligy majstrov


22.04.2014


Vardar Skopje do odvety štvrťfinále Ligy majstrov s nádejou


Minulotýždňové prvé zápasy štvrťfinále Ligy majstrov hádzanárov 2013/2014 priniesli radosť predovšetkým nemeckým klubom, všetky tri sa tešili z víťazstiev. O najväčšie prekvapenie sa postarali hráči Rhein-Neckar Löwen, ktorí zdolali favorizovaný FC Barcelona 38:31 (22:14) a do odvety na pôde lanského finalistu pôjdu s nádejným sedemgólovým náskokom. Hlavnými strojcami úspešného výsledku pred vypredaným trinásťtisícovým hľadiskom mannheimskej SAP Areny boli neudržateľný krídelník Uwe Gensheimer, autor 14 gólov, a vynikajúci brankár Niklas Landin. Jeho výkon s devätnástimi zákrokmi, pevná obrana Löwen, ktorá dokázala eliminovať renomovaných kanonierov súpera, a strelecká potencia Gensheimera prispeli k tomu, že "Barca" s výnimkou duelov proti Kielu v sezóne 2007/2008 (31:41) a práve proti Löwen v ročníku 2010/2011 (38:38) neinkasovala v LM toľko gólov ako práve v nedeľu.


Katalánci už v polčase prehrávali osemgólovým rozdielom, čím o jeden gól prekonali svoje doterajšie negatívne maximum. Na začiatku druhého dejstva narástlo vedenie Rhein-Neckar už na desať presných zásahov (25:15). "Na ihrisku to jednoducho bolo šialenstvo. Skutočne brilantné, čo sme predviedli. Proti výberu svetových hviezd sme boli lepším tímom. Nemôžeme však urobiť chybu a oslavovať miestenku do Kolína na turnaj Final Four, lebo ešte sme len v polčase," citovala stránka eurohandball.com jedného z hrdinov Uweho Gensheimera. 


Slovenský ľavý krídelník Martin Straňovský sa do listiny strelcov nezapísal. So svojimi barcelonskými spoluhráčmi budú musieť poriadne pridať, aby sa vyhli štvrťfinálovému vyradeniu ako v roku 2012, keď stroskotali na AG Kodaň. 


Ďalší top favorit THW Kiel je už prakticky istým postupujúcim, keďže na horúcej macedónskej pôde nedal šancu domácemu RK Metalurg Skopje a zdolal ho presvedčivo 31:21. Tretí bundesligový zástupca SG Flensburg-Handewitt ešte nemá nič vyhraté, hoci v domácom prostredí splnil úlohu favorita, ale nad RK Vardar Skopje zvíťazil len 24:22 (13:14). Veľký podiel má na tom výkon brankára hostí Petara Angelova (mal 22 zákrokov). Čerstvý víťaz SEHA League Vardar má pred odvetou sľubné vyhliadky vybojovať si v búrlivom prostredí pred svojimi fanúšikmi prvýkrát postup na turnaj Final Four. 


S dôležitým a cenným triumfom 28:26 vo štvrťfinálovom šlágri sa z Paríža vrátili hádzanári maďarského MKB-MVM Veszprém. 


Súhrn výsledkov prvých stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov v hádzanej mužov 2013/2014 (odvety sú na programe 26. - 27. 4.): 

RK Metalurg Skopje (Maced.) - THW Kiel (Nem.) 21:31 (9:14) 

PSG Handball (Fr.) - MKB-MVM Veszprém KC (Maď.) 26:28 (14:12) 
Otto Kancel (Veszprém), slovenská ľavá spojka, nefiguroval v zápise o stretnutí. 

Rhein-Neckar Löwen (Nem.) - FC Barcelona (Šp.) 38:31 (22:14) 
Slovenský krídelník Martin Straňovský (Barcelona) neskóroval. 

SG Flensburg-Handewitt (Nem.) - RK Vardar Skopje (Maced.) 24:22 (13:14) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL