Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Krištopans a spol. proti Slovákom s novým trénerom


22.04.2014


Ugis Vikštrems novým trénerom hádzanárov Lotyšska


Súper slovenských hádzanárov v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2016 v Poľsku zmenil trénera. Reprezentanti Lotyšska vstúpia do bojov v 3. kvalifikačnej skupine, v ktorej dopĺňajú kvarteto účastníkov Švédi a Slovinci, už pod vedením Ugisa Vikštremsa. Toho oficiálne predstavili ešte pred veľkonočnými sviatkami ako nástupcu Valdisa Labanovskisa na poste šéfa realizačného tímu.


Vikštrems momentálne pôsobí v rakúskom klube Sparkasse Schwaz Handball Tirol ako asistent v družstve mužov a zároveň kouč výberu do 20 rokov. "Je to pre mňa česť a zároveň záväzok byť kormidelníkom národného tímu. Chcem posunúť lotyšskú hádzanú vyššie. Ďakujem za dôveru, je to najkrajší darček, aký som si mohol želať k mojim narodeninám," uviedol po vymenovaní od nedele 45-ročný Vikštrems, ktorého zverencom v reprezentácii bude aj opora Tatrana Prešov Dainis Krištopans. 


Nový tréner dostal dôveru spomedzi piatich kandidátov, zmluvu by mal mať predbežne na jeden rok, hoci vedenie lotyšského zväzu mu ponúkalo dlhodobejší kontrakt. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL