Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Koňare v odvete s Verkičom v sedle docválali k zisku SP


24.04.2014


Martin Lipták (tréner HC Sporta Hlohovec): „My sme neprehrali s Tatranom, ale s jeho brankárom Verkičom“


Druhá najcennejšia domáca hádzanárska trofej má svojho staronového držiteľa. Aj keď po prvom dueli finálového dvojzápasu Slovenského pohára mužov 2013/2014 boli bližšie k celkovému triumfu hádzanári HC Sporta Hlohovec, v stredu večer sa napokon radovali hráči Tatrana Prešov. Na ceste za 18. triumfom v SP ich nezastavilo šesťgólové manko z minulotýždňového prvého stretnutia v Hlohovci, kde prehrali 29:35 (16:18), v odvete jednoznačne prevýšili svojho súpera a po výhre 32:21 (15:7) mohli oslavovať so svojimi fanúšikmi.


„Nebolo jednoduché pripraviť mužstvo na odvetu po prehre o šesť gólov. Na druhej strane bol výsledok prvého finále natoľko alarmujúci, že si moji zverenci uvedomovali dôležitosť každej minúty v odvete. Napokon to všetko vyšlo už v prvom polčase, keď sme pomerne skoro zmazali náskok súpera a potom už len kontrolovali vývoj,“ povedal spokojný tréner Tatrana Peter Hatalčík. 


Hrdinom stredajšieho finále bol v domácom drese brankár Svetislav Verkič, ktorý neinkasoval ani raz z troch pokutových hodov a zneškodnil aj množstvo ďalších šancí strelcov súpera. „Dôležité bolo, že sme skoro vymazali manko z Hlohovca. Tú prehru o šesť gólov sa dá ospravedlniť nabitým programom a čiastočne frustráciou z neúspechu vo Final Four SEHA ligy. V odvete sme mali výbornú obranu a darilo sa aj mne,“ poznamenal Verkič. 
Srbský gólman bol v odvete veľkou prekážkou pre hlohovských hráčov, uznal to aj kormidelník Sporty Martin Lipták: „My sme neprehrali s Tatranom, ale s jeho brankárom Verkičom. Keď už domáci viedli o sedem - osem gólov, dostali sa na koňa a bolo náročné ich zastaviť. Debakel to nie je, nezbláznime sa z tohto výsledku.“ 


Najpresnejšiu mušku z tímu Hlohovca mal Samuel Mažár, ktorý pred zápasom veril, že by to Sporte mohlo v Prešove vyjsť. „Šesťgólový náskok bol celkom sľubný, no v odvete by sme nesmeli pozahadzovať toľko príležitostí, aby sme mohli pomýšľať na prijateľný výsledok. Tatranu skoro všetko vyšlo, my sme boli neúspešní v súbojoch s Verkičom. Sklamanie je dosť veľké,“ poznamenal autor 4 gólov na margo piatej prehry v šiestom vzájomnom stretnutí dvoch najlepších slovenských klubov súčasnosti. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL