Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Juniori SR na ME aj proti domácim Rakúšanom


24.04.2014


Žreb ME 2014 v hádzanej hráčov do 20 rokov v Linzi


Slovenská reprezentácia v hádzanej juniorov sa na majstrovstvách Európy hráčov do 20 rokov, ktoré sa od 24. júla do 3. augusta 2014 uskutočnia v rakúskych mestách Linz a Traun, predstaví v C-skupine. Štvrtkový žreb v Pöstlingberg Schlössl v Linzi rozdelil 16 účastníkov do štyroch štvorčlenných základných skupín. Okrem mladých Slovákov sa v "céčku" ocitli aj kadetskí európski šampióni spred dvoch rokov Nemci, domáci Rakúšania (6. z ME 2012 do 18 rokov) a Bielorusi (8.).


Zverencov trénera Ivana Pompoša žrebovali z tretieho výkonnostného koša. Po vyžrebovaní tímov zo 4., 3. a 1. koša malo Rakúsko figurujúce v 2. koši právo voľby skupiny, v ktorej chce účinkovať. Napokon si predstavitelia krajiny organizátora zvolili C-skupinu. "V kútiku duše som veril, že si nás vyberú. Potešilo ma to. Vyšiel mi práve tento jeden tip, prial som si Rakúšanov. Súperov si tu už nenavyberáme, ale myslím si, že žreb dopadol pre nás celkom dobre. Mohlo to byť oveľa horšie. Z hľadiska účasti v ďalších bojoch je to hrateľná skupina. Nemci majú svoju silu, Bielorusov nepodceňujeme. Takéto turnaje sú nevyspytateľné. Rakúšania budú pod tlakom a domáce prostredie nemusí byť pre nich výhodou," uviedol kouč juniorov SR Ivan Pompoš, ktorého zverenci sa kvalifikovali na ME vďaka 2. miestu na kvalifikačnom turnaji v Prahe za suverénnymi Dánmi. 
Istotu účasti na ME mali tri krajiny - Rakúsko ako usporiadateľ a Nemecko so Švédskom ako finalisti z ME 2012 hráčov do 18 rokov v Rakúsku. Z kvalifikácie postúpilo trinásť družstiev. 


Vyžrebovanie základných skupín na ME v hádzanej hráčov do 20 rokov v Rakúsku (24. 7. - 3. 8. 2014): 
A-skupina: Španielsko, Francúzsko, Macedónsko, Nórsko 
B-skupina: Dánsko, Švajčiarsko, Srbsko, Estónsko 
C-skupina: Nemecko, Rakúsko, Slovensko, Bielorusko 
D-skupina: Švédsko, Slovinsko, Izrael, Maďarsko 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL