Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Starší žiaci MŠK víťazmi Youth Cup 2014


25.04.2014



Nedávno sme spomínali medzinárodný hádzanársky turnaj Prague Cup 2014. Každoročne sa na tomto turnaji zúčastnil bojov aj hádzanársky klub MŠK Považská Bystrica – od mladších až po starších žiakov. Tento rok ale vyšiel trošku inak. Mladší dorastenci MŠK, ktorí vystriedali družstvo Košíc a už 4 roky chodili pravidelne na medzinárodný turnaj do Luxemburska, tento rok zmenili plány. Dorastenci išli súťažiť do Prahy a starší žiaci odcestovali do Luxemburska. 



Tohto roku sa konal už 28. ročník turnaja, ktorý nesie názov YOUTH CUP. Pravidelne sa na ňom zúčastňuje 10 rôznych štátov. Tento rok to bolo 9 štátov, Francúzsko malo v turnaji dve družstvá. Súťažilo sa v dvoch skupinách:


1.skupina:

Švajčiarsko - SG Pilatus Handball,
Francúzsko - BAUHB Belfort,
Dánsko - SG Merzig - Brotdorf,
domáce družstvo HB Dideleng 

Slovensko - MŠK Považská Bystrica. 

2. skupina:
Rakúska - HC Raiffeisen Fivers
Belgicka - HKW Lokeren,
Estónska - HC Tallas Tallinn, 
Francúzska - Tremblay-en-France HB  
Dánska - Mogeltonder TSF.


Počas bojov v prvej skupine sa Považskej Bystrici podarilo vyhrať nad družstvami z Dánska a Francúzska, ale nepodarilo sa jej zdolať chlapcov zo Švajčiarska. V súboji s domácim družstvom Považská Bystrica uhrala remízu. Tieto výsledky zabezpečili chlapcom MŠK postup do semifinále. Ich súperom sa stalo družstvo Rakúska. To slovenskí hádzanári zdolali rozdielom dvoch gólov 22:20 . 
V nedeľný podvečer sa stretli v opätovnom súboji s domácimi hádzanármi. Finálový zápas plný napätia sa skončil remízou a o víťazovi mali rozhodnúť sedemmetrové hody. Raz sa darilo slovenským chlapcom, potom zase luxemburským. Súboj bol ozaj vyrovnaný a chuť zvíťaziť na oboch stranách veľká lebo až trinásta sedmička rozhodla. Víťazmi sa stali naši chlapci zo Slovenska. Považská Bystrica sa v tomto roku prvýkrát umiestnila na víťaznom stupni. 


Brankár Patrik Fejer si týmto ale aj celkovým výkonom počas turnaja oprávnene vyslúžil cenu Najlepší brankár. Ďakujeme všetkým chlapcom za výbornú reprezentáciu Slovenska, za výborné hádzanárske výkony. 

Viac informácií o turnaji sa môžete dozvedieť na  /http://www.youth-cup.lu/




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL