Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Štochlov Motor Záporožie už s istotou majstrovského titulu


28.04.2014


GK Motor Záporožie môže byť šampiónom bez jediného zaváhania


Hádzanári GK Motor Záporožie, ktorých veľkou oporou je slovenský reprezentačný brankár Richard Štochl, sú už druhýkrát v histórii ukrajinskými šampiónmi. Dve kolá pred koncom dlhodobej časti si zaistili obhajobu majstrovského titulu. Aj bez svojej zranenej jednotky medzi troma žrďami zvládli posledný krok, keď v piatok zdolali Šachtar Akademia Doneck vysoko 48:19 (24:8). Po hladkom víťazstve v zápase, ktorý sa na základe dohody klubov namiesto Donecka hral v Záporoží, majú hráči Motora pred Portovikom osembodový náskok. Keďže do konca zostáva obom tímom odohrať už len po dve stretnutia, rozdiel medzi prvým a druhým v tabuľke nemôže byť menší ako trojbodový, a preto sa nebude hrať finále play-off.


Štochl sa pred dvoma týždňami podrobil v Kyjeve operácii zápästia a bude pauzovať až do konca aktuálneho ročníka. Ak však jeho spoluhráči zvládnu víťazne aj zostávajú ligové povinnosti, opäť sa môže tešiť zo zisku titulu bez jediného zaváhania (zatiaľ majú na konte 18 ligových výhier). Vlani sa rovnakým spôsobom dopracoval k prvenstvu v najvyššej ruskej súťaži v drese Čechovských Medveďov. 


Do bohatej zbierky úspechov michalovského rodáka pribudol titul z piatej krajiny. V minulosti si 38-ročný brankár užil majstrovské oslavy na Slovensku (Košice, Sečovce), v Slovinsku (Celje), Francúzsku (Montpellier) a Rusku (Čechovskí Medvedi). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL