Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

REAKCIA VEDENIA SZH


04.05.2014



Na základe článku uverejneného na stránke www.sporta.sk pod názvom „Vedenie zväzu sa síce rozhodlo, ale prenos z Hlohovca na TV HUSTE nebude“ reaguje vedenie SZH.

 

„V reglemente extraligy mužov 2013/2014 sa v článku 25 (Práva k televíznemu a rozhlasovému vysielanie a reklamné práva) uvádza, že Slovenský zväz hádzanej disponuje právami k využitiu televízneho a rozhlasového vysielania zo stretnutí extraligy. V stredu 30. apríla 2014 sme oznámili prostredníctvom mailu všetkým zainteresovaným klubom, ktorých zápasy plánuje huste.tv, aby umožnili zamestnancom huste.tv pripraviť a odvysielať priamy prenos. Na základe týchto skutočností môžeme konštatovať, že vyjadrenia prezidenta HC Sporta Hlohovec Patrika Voltmanna sú nepravdivé ako aj tvrdenie, že generálny sekretár SZH Martin Simonides informoval vedenie HC Sporta Hlohovec až v piatok 2. mája 2014,“ povedal prezident SZH Jaroslav Holeša a pokračoval: „Vedenie SZH má eminentný záujem o propagáciu hádzanej prostredníctvom vysielania televíznych a internetových prenosov z extraligy mužov a WHIL žien počas celej sezóny. S ľútosťou musíme konštatovať, že vedenie HC Sporta Hlohovec počas celej sezóny neakceptovalo ponuky na živé vysielanie zápasov extraligy mužov z Hlohovca, čo určite zarmútilo veľkú časť fanúšikov hádzanej na celom Slovensku. Je nám jasné, že vysielacie dni a časy, ktoré nám náš partner ponúkal počas celej sezóny neboli pre všetky kluby akceptovateľné, preto SZH striktne nenariaďoval klubom plniť reglement extraligy týkajúci sa vysielacích práv. Táto ústretovosť sa nám vrátila ako bumerang pri zápasoch play-off, kde najskôr HK Topoľčany odmietol televízny prenos z druhého semifinálového zápasu play-off a následne sa vedenie HC Sporta Hlohovec rozhodlo, že zástupcom huste.tv neumožní odvysielať sobotňajší tretí semifinálový zápas play-off extraligy proti HK Topoľčany a tak sa štáb huste.tv po vzájomnej dohode s vedením SZH presunul do Šale, odkiaľ mali priaznivci hádzanej možnosť sledovať priamy prenos zo súboja hádzanárok domáceho HK Duslo proti HK Slávia Partizánske v semifinále národného play-off žien. Sme presvedčení, že neodvysielanie televíznych, respektíve internetových zápasov z play-off extraligy poškodzujú najmä fanúšikov hádzanej na Slovensku a bránia ukázať napínavé súboje play-off širokej verejnosti.

K ostatným zavádzajúcim a tendenčným vyjadreniam, ktoré sú uvádzané v článku na oficiálnej klubovej stránke Sporty Hlohovec sa vedenie SZH vyjadrí po skončení play-off extraligy mužov.“




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL