Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Otrokovice postúpili do WHIL, ale chýbajú im financie


05.05.2014


Hádzanárky TJ Jiskra Otrokovice zrejme nevyužijú právo štartu v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL)


Hádzanárky TJ Jiskra Otrokovice si nedeľňajším víťazstvom na palubovke Sokola Vršovice 27:24 (11:12) zaistili v konečnej tabuľke I. českej ligy žien druhé miesto. Keďže víťaz súťaže DHC Slavia Praha "B" nemôže postúpiť do slovensko-českej interligy (WHIL), lebo v nej účinkuje jeho A-tím, získali hráčky Otrokovíc aj právo účasti v spoločnej súťaži. To však zrejme nevyužijú pre nedostatok financií. Napriek historicky najlepšiemu umiestneniu je podľa predstaviteľov klubu len málo pravdepodobné, že sa im podarí zohnať potrebné prostriedky na zvýšenie rozpočtu do uzávierky prihlášok (31. mája).


"Zo športovej stránky by sme na to asi mali, ale interliga je predovšetkým o financiách. Hoci sme pre ich získanie urobili maximum, potrebný objem peňazí sa nám s najväčšou pravdepodobnosťou nepodarí zaistiť. V súčasnej dobe je bez väčšej podpory mesta nemysliteľné zohnať významnejšieho sponzora," uviedol tréner Jiskry Štefan Boršický. 


Podľa informácií na klubovej stránke Otrokovíc by potrebovali na štart vo WHIL zvýšiť rozpočet minimálne o dva milióny korún. Vedenie klubu nepochodilo ani na stretnutí so starostom Jaroslavom Budekom, mesto nedokáže hádzanárkam v tejto záležitosti pomôcť. 


Ako je od víkendu známe, o 7. miesto v rámci play-out v ČR a zároveň o udržanie sa vo WHIL budú hrať HC Veselí nad Moravou a TJ Házená Jindřichov Hradec. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL