Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Kukučku nepustil do finále pohára chrbát, na ligu bude fit


06.05.2014


Schaffhausen získal proti Winterthuru Švajčiarsky pohár a teraz môže aj ligový titul


Hádzanári Kadetten Schaffhausen si po troch rokoch opäť siahli na Švajčiarsky pohár. Na víkendovom turnaji Final Four v Sursee ho získali siedmykrát v histórii klubu. Ich triumf nie je prekvapením, keďže spolu s Pfadi Winterthur patrili - ako dva najlepšie tímy dlhodobej časti švajčiarskej ligy 2013/2014 - k favoritom domácej pohárovej súťaže. Hráči Schaffhausen sa v uplynulých dvoch ročníkoch museli skloniť vo finále pred Wackerom Thun, do tretice si už nenechali "vyfúknuť" trofej.


"Naším cieľom bolo vyhrať pohár, o predchádzajúcej finálovej sérii sa v klube pred tohtoročným turnajom vôbec nehovorilo," uviedla na úvod slovenská opora švajčiarskeho vicemajstra Peter Kukučka. 


Kadetten v semifinále zdolali s BSV Bern Muri 31:21 (16:11) a vo finále pokorili aj Pfadi Winterthur 27:22 (11:8). "Semifinálový duel bol vyrovnaný do 15. minúty, potom sme zápas už kontrolovali. Myslím si, že vo finálovom súboji sme boli lepším mužstvom. V úvode sme prehrávali 0:1, potom sme však už boli počas celého stretnutia vo vedení. V druhom polčase sa Pfadi dotiahlo dvakrát na dvojgólový rozdiel. V týchto fázach nás podržal Arunas Vaškevičius. Myslím si, že pohár je zaslúžene náš," poznamenal skúsený reprezentant SR k posledným dvom krokom na ceste za triumfom.


Tridsaťjedenročný tvorca hry sa troma gólmi podieľal na postupe do finále, ale v rozhodujúcom zápase na palubovke chýbal. "Nemohol som nastúpiť pre bolesti v chrbte. V pondelok som absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou. Do sobotňajšieho začiatku finálovej série o ligové prvenstvo by som mal byť opäť fit," vysvetlil považskobystrický odchovanec.


Kukučka a jeho spoluhráči majú pred sebou výzvu v podobe majstrovského titulu. Vlani oň prišli v súbojoch s Wackerom Thun. Ich súperom bude tentoraz práve Winterthur, ktorého dres si oblieka slovenský brankár Martin Pramuk a pôsobí v ňom aj košický rodák so švajčiarskym občianstvom Michal Švajlen. Séria odštartuje v sobotu 10. mája vo Winterthure, keďže Pfadi vyhral dlhodobú časť ligy o bod práve pred Kadetten. 


"Nedeľňajšie víťazstvo nad naším protivníkom je veľmi cenné. Pomohlo nám k zlepšeniu atmosféry, ktorá je veľmi dôležitá pre finálovú sériu. Na úvod nás čaká zápas na súperovej pôde, kde sme tento rok ešte nebodovali," dodal Kukučka. 


Oba kluby sa streli aj v minuloročnom ligovom play-off, Schaffhausen vyradil Winterthur v semifinále 3:2 na zápasy, pričom v rozhodujúcom piatom stretnutí (29:20) dosiahol slovenský režisér hry šesť gólov. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL