Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Thüringer aj s Jakubisovou už oslavoval titul


06.05.2014


Hádzanárky Thüringeru HC de facto už majsterkami Nemecka, na de iure si ešte musia počkať


Hádzanárky nemeckého klubu Thüringer HC, v ktorých kádri figurujú aj dve Slovenky - momentálne dlhodobo zranená Lýdia Jakubisová a v aktuálnej sezóne pre materské povinnosti pauzujúca Petra Popluhárová, v nedeľu pred vypredaným hľadiskom s vyše tisíckou svojich fanúšikov oslavovali v Bad Langensalze majstrovský titul.


Hoci teoreticky nedisponujú istotou jeho zisku, prakticky však áno, keďže po nedeľňajšom vysokom víťazstve nad Buxtehuder SV 36:25 (17:12) majú v tabuľke pred druhým HC Lipsko štyri kolá pred koncom osembodový náskok a o 137 gólov lepšie skóre. De iure teda ešte môžu prísť o líderskú pozíciu, ale de facto je to pri kvalitách tímu vysoko nepravdepodobné. "Rozdiel v skóre je prakticky náš chýbajúci bod," tvrdí kouč THC Herbert Müller. Posledný teoretický otáznik môže byť nenávratne preč už v nedeľu 11. mája, keď sa družstvo Thüringeru predstaví v Leverkusene. Majstrovskú trofej si hráčky preberú v sobotu 17. 5. pri domácom dueli proti TuS Metzingen. 


Zverenky trénera Müllera síce nezopakovali lanské "double", keďže v DHB-Pokali vypadli vo štvrťfinále, ale o úspešnú sezónu sa postarali aj vydareným účinkovaním v Lige majstrov, kde senzačne siahali po účasti na turnaji Final Four. A, samozrejme, tiež štvrtým majstrovským titulom v sérii, keď v I. bundeslige dominovali od začiatku sezóny, v ktorej nenašli v doterajších 28 zápasoch premožiteľa - 27-krát zvíťazili a raz remizovali. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL