Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Maďarky budú hrať na ME 2014 v Györi, Chorvátky vo Varaždíne


06.05.2014


Jedno z dejísk tohtoročných ME hádzanárok aj neďaleko slovenských hraníc


Tohtoročné majstrovstvá Európy v hádzanej žien, ktoré sa od 7. do 21. decembra 2014 uskutočnia v Maďarsku a Chorvátsku, už poznajú svoje dejiská. Zápasy základnej fázy budú hostiť maďarské mestá Györ (A-skupina) a Debrecín (B-skupina), chorvátske Varaždín (C-skupina) a Osijek (D-skupina). Už je známe aj to, kde budú hrať svoje stretnutia reprezentantky organizátorských krajín. Maďarky si za svoj domovský stánok zvolili Györ, Chorvátky si vybrali halu vo Varaždíne. Hlavná fáza sa bude hrať v Debrecíne i chorvátskej metropole Záhreb.


Diváci v budapeštianskej Športovej aréne Lászlóa Pappa uvidia súboje konečné umiestnenie vrátane finále. 


Ako je známe, okrem národných tímov dvoch usporiadateľov sa už na európsky šampionát kvalifikovali Čierna Hora, Francúzsko, Rusko a Nórsko. 


Veľkú nádej na vybojovanie si postupu na ME 2014 majú aj slovenské reprezentantky, ktoré od účasti delí aktuálne jeden bod. Ak by sa zverenkárm trénera Dušana Poloza podarilo získať miestenku na šampionát, pre fanúšikov by bolo ideálne, keby sa hádzanárky SR dostali do A-skupiny s dejiskom v Györi nachádzajúcom sa neďaleko slovenských hraníc. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL