Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Jakubisová sa po zisku titulu už teší na ďalšiu sezónu


07.05.2014


Lýdia Jakubisová (Thüringer HC): "Až na to moje zranenie je to úspešná sezóna. Dúfam, že som si zranenia už vyčerpala a nebudem musieť už nikdy tak dlho pauzovať"


Medzi hádzanárkami družstva Thüringer HC oslavujúcimi zisk nemeckého titulu nechýbala ani Slovenka Lýdia Jakubisová. Radostné chvíle si napriek dlhodobého zraneniu užila bezprostredne po záverečnom hvizde víkendového víťazného duelu proti Buxtehuder SV (36:25). Hoci v rovine teórie (nie reálnej) nemajú zverenky trénera Herberta Müllera ešte istotu, v hale v Bad Langensalze nikto nepochyboval o tom, že domáce už obhájili lanský bundesligový triumf.


"Bolo to fajn, nezdržala som sa síce dlho, ale baby to oslávili tak, ako sa patrí. Hlavné oslavy ešte len prídu, keď dostaneme medaily a majstrovskú trofej," uviedla L. Jakubisová, ktorá pauzuje od konca novembra, keď si roztrhla predný skrížený a aj bočný väz. Následne sa podrobila operácii a niekoľko mesiacov podstupuje tortúru s cieľom byť pripravená na návrat na palubovku. "Môj zdravotný stav sa už výrazne zlepšil. Koleno ma prestalo bolieť, nohu v pohode vystriem. Zopárkrát sme boli už aj v hale, trénovali sme síce len svoje veci, ale všetko smerovalo k hádzanej. Na streleckom tréningu sme robili všetko spolu s ostatnými dievčatami. Na konci som si aj zastrieľala, ale zatiaľ bez výskoku," opísala svoju súčasnú fázu prípravy 32-ročná ľavoruká krídelníčka, ktorá sa v záverečnom zápase sezóny I. bundesligy možno už objaví na striedačke štvornásobného nemeckého šampióna. "Aj s ďalšou zranenou spoluhráčkou plánujeme byť proti Lipsku na lavičke, viac-menej by išlo len o symbolickú účasť. Prípadne, ak by sme sa dostali na palubovku na sedemmetrové hody," skonštatovala reprezentantka SR. 


Thüringer si štyri kolá pred koncom s pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou zabezpečil prvenstvo v najvyššej nemeckej súťaži. "Prekvapenie to vzhľadom na vývoj v sezóne nebolo. Z môjho pohľadu to však nebolo také pekné, ako keď sa hrá play-off a všetko je otvorené až do posledného zápasu," poznamenala Jakubisová na margo štvrtého titulu v sérii. 


Hráčky THC v doterajších 28 stretnutiach ani raz nenašli premožiteľky. Jedine Buxtehuder SV s nimi dokázal aspoň remizovať - v septembrovom 4. kole 27:27. Pred sebou majú nový cieľ. Ak sa im podarí aj v zostávajúcich štyroch ligových zápasoch udržať nezdolanosť, môžu vyšperkovať už aj tak úspešnú sezónu, v ktorej síce neobhájili triumf v DHB-Pokali, ale okrem bundesligového titulu sa presadili na európskej scéne, keď v Lige majstrov žien siahali po senzačnom postupe do semifinále. "Škoda, že nám to v Lige majstrov nevyšlo s postupom na turnaji Final Four do Budapešti, ale až na to moje zranenie je to úspešná sezóna. Ja dúfam, že som si zranenia vyčerpala a nebudem musieť už nikdy tak dlho pauzovať," zaželala si rodáčka z Bojníc, ktorá bude môcť k svojmu tretiemu bundesligovému titulu v drese THC pridať aj ďalší. "Zmluvu mám ešte na jeden rok, takže v klube zostávam a už sa teším na budúcu sezónu." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL