Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenky v príprave na záver kvalifikácie ME do Lipt. Jána


09.05.2014


Nominácia hádzanárok SR na májové sústredenie v Liptovskom Jáne


Slovenským hádzanárskym reprezentantkám zostáva mesiac do rozhodujúcich bojov o postup na majstrovstvá Európy 2014 v Chorvátsku a Maďarsku. Hlavný kouč národného tímu SR Dušan Poloz naplánoval po vyvrcholení domácich ligových súťaží sústredenie, ktoré sa uskutoční od nedele 25. do štvrtka 29. mája 2014 v Liptovskom Jáne. V športovo-rekondičnom centre "Alexandra Wellness Hotel" sa bude na zápasy 2. kvalifikačnej skupiny proti Francúzsku (11. 6. v Šali) a Islandu (15. 6. v Reykjavíku) pripravovať 20 hráčok. Zatiaľ dostalo pozvánku 8 legionárok a 11 hráčok zo slovenských klubov. V porovnaní s predchádzajúcou akciou ženskej reprezentácie nastali minimálne zmeny v jej zložení. Namiesto pivotky michalovskej Iuventy Michaely Kovaličkovej je v nominácii jej oddielová spoluhráčka Patrícia Wollingerová, v spojkovom rade dostáva dôveru aj Monika Rajnohová z pražskej Slavie. 


Vo výbere do Liptovského Jána pribudne ešte jedna hráčka. Mala by ňou byť ľaváčka Tatiana Tregubovová z Iuventy, ktorá čaká na udelenie slovenského občianstva. "Žiadosť je podaná už dlhšie. Pred dvoma dňami sme komunikovali s kanceláriou ministra, ešte si vyžiadali posledné doklady z rôznych inštitúcií. Vedia o tom, že by sme Tatianu potrebovali už v kvalifikačných dueloch s Francúzkami a Islanďankami. Veríme, že sa to podarí," vysvetlil generálny sekretár SZH Martin Simonides. Tím doplní a posilní ešte dodatočne donominovaná Zuzana Hollá z HK Partizánske.



Po spomenutom májovom výcvikovom tábore budú nasledovať sústredenia v Modre (2. - 5. 6.) a v Šoporni (8. - 14. 6.). Ako je známe, Slovenky potrebujú na postupovú definitívu získať v zostávajúcich kvalifikačných stretnutiach jeden bod. 


Nominácia reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredenie v Liptovskom Jáne (25. - 29. 5. 2014): 

brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Martina Túrociová (HC Zlín/ČR) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Martina Bačíková (HC Veselí nad Moravou/ČR), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 


Náhradníčky: 
brankárky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
krídelníčka: Dagmar Stuparičová (SV Union Halle-Neustadt/Nem.), Zuzana Hollá (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Alžbeta Polláková (BV Borussia 09 Dortmund/Nem.), Karin Bujnochová (HK Slovan Duslo Šaľa), Alica Kostelná (MHK Bytča/Iuventa Michalovce) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL