Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Michalovce domácou pôdou Ukrajiniek v kvalifikácii ME 2014


09.05.2014


Chemkostav aréna dejiskom domácich kvalifikačných stretnutí hádzanárok Ukrajiny v boji o ME


Európska hádzanárska federácia (EHF) rozhodla, že reprezentácia žien Ukrajiny musí zostávajúce domáce zápasy kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2014 v Maďarsku a Chorvátsku odohrať vzhľadom na nestabilnú situáciu v krajine na neutrálnej pôde. Tú im v zostávajúcich dvoch stretnutiach 1. kvalifikačnej skupiny proti Dánsku a Rakúsku poskytne michalovská Chemkostav aréna. 


Súboj Ukrajiniek s Dánkami pôvodne plánovaný na 26. marca 2014 a potom presunutý na stredu 4. júna do Kyjeva sa uskutoční v rovnakom termíne v Michalovciach. Záverečné vystúpenie proti Rakúšankám, ktoré bolo tiež situované do ukrajinskej metropoly, sa bude hrať 15. júna opäť v centre Zemplína, takže aj slovenskí hádzanárski priaznivci sa majú na čo tešiť. Začiatky stretnutí budú známe po dohode s televíznymi partnermi. 


"Neoficiálne nás oslovili pred dvoma týždňami, oficiálne sme sa o tejto možnosti bavili s generálnym sekretárom ukrajinského zväzu Viktorom Konopľastým uplynulú nedeľu v Budapešti na vyvrcholení Ligy majstrov žien. My sme im radi vyšli v ústrety a dohodli sme si podmienky. Oni nám povedali, s čím potrebujú pomôcť. Naša odpoveď bola, že so záležitosťami ako hotel, doprava a ďalšie technické veci nemáme problém. Definitíva padla v piatok, keď nám to oznámila EHF. Pre nás je to obrovská česť, tešiť sa môžu aj diváci, keďže do Chemkostav arény zavítajú viaceré hádzanárske hviezdy," poznamenal športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny.


Líderkami 1. skupiny sú Dánky so 6 bodmi o skóre pred Rakúšankami, ktoré však už odohrali o duel viac. Ukrajinky sú tretie s dvoma bodmi a zápasom k dobru, posledné Litovčanky s nulou na konte už nemajú šancu vybojovať si jednu z dvoch postupových priečok. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL