Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Obrat Iuventy, vedie 2:0


11.05.2014


Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa 23:21 (9:14) - stav série 2:0


Hádzanárky Iuventy Michalovce nezaváhali v domácom prostredí vo finále národného play-off o majstra SR 2013/2014. Zverenky trénera Jána Packu po sobotňajšom hladkom víťazstve 36:26 vyhrali aj nedeľňajšie druhé stretnutie nad HK Slovan Duslo Šaľa - tentoraz však len tesne 23:21 (9:14), hoci v jeho celom priebehu len doťahovali náskok súpera. Michalovčanky urobili druhý krok k obhajobe prvenstva. V sérii vedú 2:0 a už len jedno víťazstvo ich delí o zisku siedmeho titulu. Tretí finálový duel je na programe na budúcu sobotu 17. mája o 18.00 h v Šali. 

Hádzaná - WHIL (Women´s Handball International League) 2013/2014 - národné play-off o majstra SR - finále - druhý zápas (hrá sa na tri víťazstvá) - nedeľa: 
Iuventa Michalovce - HK Slovan Duslo Šaľa 23:21 (9:14) - stav série 2:0 
Zostavy a góly: 
Iuventa: Gubiková, Zykovová, Medveďová - Kiridžičová 1, M. Holešová, Szöllösiová 6, Kostelná, R. Vargová, Habánková 1, Horňáková 2, S. Nagyová, Tobiašová 9/4, Wollingerová 1, Tregubovová 3, Kovaličková 
Šaľa: Grandtnerová, Krebsová, Haládiková - Bujnochová 2, Trochtová 3, Blehová, R. Bíziková 4, Kodajová 7/1, Pócsíková, Demajová 2, Tulipánová, S. Szarková 2, Súkenníková 1, Sláviková 
Pok. hody: 5/4 - 3/1, vylúčené: 2 - 7, rozhodovali: M. Baďura a J. Ondogrecula ml. (obaja SR), 700 divákov 

Lepšie začali Šalianky, ktoré išli v úvode do vedenia 6:2 a domáci tréner Packa si už pomerne skoro zobral oddychový čas. Jeho zverenkám to pomohlo a v 18. min sa dotiahli na 6:7. Šalianky im však vyrovnať nedovolili. Naopak, v závere I. polčasu odskočili na rozdiel piatich gólov (14:9), keď ťažili z rýchlych kontier. Nebyť úspešných zákrokov Gubikovej, mohlo byť ich vedenie ešte výraznejšie. 

Po zmene strán narástol náskok Dusla už na 6 gólov (15:9). Ešte aj po góle Bízikovej v 39. min (17:11) nič nenasvedčovalo, že hostkám zostanú len oči pre plač. Potom prišlo vylúčenie Bujnochovej a Iuventa sa rýchlo dotiahla na 15:17, takže šaliansky tréner Petrikovič reagoval na toto dianie oddychovým časom. Michalovčanky štvrťhodinu pred koncom prehrávali už len 16:17. Šalianky opäť odskočili na 19:16, no domáce sa nevzdávali v 57. min sa im zásluhou premeneného hodu Tobiašovej podarilo po dlhom čase vyrovnať (21:21). Následne Szöllösiová poslala Iuventu do vedenia 22:21 a dvojminútový trest dostala hosťujúca Szarková. Osem sekúnd pred koncom spečatila triumf Michaloviec Tobiašová (23:21). 


Ján Packa (tréner Iuventy): "Dnes hrala Šaľa veľmi dobre, ale počíta sa výsledok. Nám sa dlho nedarilo. Taktika, ktorá slávila v sobotu úspech, nebola dobrá. Veľmi nám chýbala Rebičová, ktorá nemohla nastúpiť. Pri úzkom kádri sme nemali za ňu alternatívu. V druhom polčase sme boli lepším družstvom ako Šaľa. Dievčatá ukázali veľký charakter, keďže dokázali dotiahnuť nepriaznivo sa vyvíjajúci duel do víťazného konca." 

Rudolf Petrikovič (tréner Šale): "Nestranní ľudia musia uznať, že sme boli lepším tímom. Vyhrávali sme 57 minút a ovládali sme dianie na palubovke. Žiaľ, časté vylúčenia nás stáli množstvo síl, na čo sme potom doplatili. Demajová hrala veľmi nedisciplinovane a robila jednu chybu za druhou. Rozdiel bol aj vo výkone brankárok na oboch stranách. My sme v prvom polčase nepremenili neskutočné množstvo vyložených príležitostí. Aj v druhom dejstve, keď sa lámal chlieb, keby sme premenili sedmičku, či Tulipánová využila čistý náskok z pivota, bolo by po zápase." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL