Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Glankovičová v Leverkusene končí, bude z nej trénerka


12.05.2014


Denisa Glankovičová sa rozhodla dať zbohom najvyššej nemeckej súťaži, jej ďalším pôsobiskom bude účastník oberligy - HSG Bergische Panther


Slovenská hádzanárka Denisa Glankovičová od nadchádzajúcej sezóny už nebude hrať v I. bundeslige žien za TSV Bayer 04 Leverkusen, ktorého dres si oblieka od roku 2004. "Práve vrcholiaca sezóna je moja posledná v Leverkusene. Rozhodla som sa po desiatich rokoch ukončiť moju hádzanársku kariéru v najvyššej nemeckej súťaži," prezradila Glankovičová, ktorá sa v aktuálnom ročníku vrátila na palubovky v závere kalendárneho roka po osemmesačnej pauze pre zranenie ľavého kolena.


Bývalá reprezentantka SR tvrdo pracovala na svojom návrate po lanskom pretrhnutí predného prekríženého väzu a poškodenia menisku. Oplatilo sa. "Myslím si, že so svojimi výkonmi po zotavení zo zranenia môžem byť spokojná," uviedla tridsaťštyriročná ľaváčka, ktorá však neplánuje na hádzanú zanevrieť. Práve naopak, vyskúša si ju aj z inej pozície. "Hádzanej zostanem aj naďalej verná. Od novej sezóny budem aktívna ako trénerka HSG Bergische Panther účinkujúceho v jednej zo skupín oberligy, čo je štvrtá najvyššia súťaž," pokračovala Glankovičová o svojich ďalších plánoch. 


V Leverkusene, kde patrí medzi opory družstva, si ju za odvedené služby v uplynulej dekáde vážia. Po prestupe z Michaloviec bola verná len dresu Bayeru. "Denisa sa za tie roky vypracovala na osobnosť nielen na palubovke. Je mi ľúto, že sa tak rozhodla, ale želám jej do budúcnosti všetko dobré," poznamenala na adresu slovenskej legionárky riaditeľka klubu Renate Wolfová. 


Hádzanárky TSV Bayer 04 nedeľňajšou prehrou s úradujúcom majstrom Thüringer HC 23:27 klesli v tabuľke na štvrté miesto o bod za Buxtehuder SV. "Thüringer je veľmi silný súper, ale my sme už ukázali, že vieme proti takému kvalitnému tímu dobre zahrať a dokonca aj vyhrať," poznamenala Glankovičová ešte pred duelom, v ktorom napokon nenastúpila. 


Do konca ligového ročníka zostávajú v Nemecku ešte tri kolá, ktoré sú pre ňu rozlúčkovými. "Čakajú nás ešte tri zápasy, ktoré takisto nebudú ľahké. Naším cieľom však je vybojovať si tretie miesto," povedala k ambíciám svojho družstva pravá spojka či krídelníčka. 


Hráčky Leverkusenu sa vo štvrťfinále Nemeckého pohára (DHB-Pokal) postarali o prekvapenie, keď vyradili obhajcu prvenstva Thüringer HC. Na turnaji Final Four však nečakane stroskotali už v semifinále na tíme HSG Blomberg-Lippe, ktorému v Lipsku podľahli tesne 26:27. "Semifinálové vypadnutie bolo pre nás obrovským sklamaním. My sme v tom zápase nezahrali tak, ako vieme. Mali sme vyššie ambície. Chceli sme sa dostať do finále a vyhrať Nemecký pohár. Žiaľ, nepodarilo sa nám to," vrátila sa k nezdaru Glankovičová, ktorá s Bayerom účinkovala aj na európskej scéne. V Pohári EHF vyradili so spoluhráčkami v osemfinále Iuventu Michalovce a dosiahli štvrťfinálovú účasť. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL