Máj 2024
PUSŠPSN
12

W17 EHF Euro 2015

Kukučkovci vykročili v boji o titul správnou nohou


12.05.2014


Pfadi Winterthur nevyužil výhodu domáceho prostredia a v prvom finále play-off podľahol Kadetten Schaffhausen


Hádzanári Kadetten Schaffhausen úspešne vstúpili do finále play-off najvyššej švajčiarskej súťaže 2013/2014, keď pokračovali v tom, s čím uplynulý víkend skončili vo Švajčiarskom pohári - teda víťazstvom nad Pfadi Winterthur. Kým minulú nedeľu zdolali svojho súpera na neutrálnej pôde v Sursee vo finále domácej pohárovej súťaže 27:22 (11:8), v sobotu uspeli na jeho pôde v prvom stretnutí finálovej série o majstrovský titul 25:21 (13:9).


Do hry zasiahli aj Slováci. Na strane domáceho Winterthuru brankár Martin Pramuk i slovenský rodák so švajčiarskym občianstvom Michal Švajlen, za hostí nastúpil po problémoch s bolesťami chrbta tvorca hry Peter Kukučka. Švajlen skóroval trikrát, Kukučka sa strelecky presadil raz. Hrdinom stretnutia bol brankár Kadetten Arunas Vaškevičius, ktorý predviedol 20 úspešných zákrokov a zneškodnil aj 6 pokutových hodov. 

Schaffhausenu sa podarilo prvýkrát v sezóne zabodovať na pôde Winterthuru, ktorý zároveň prišiel o domácu výhodu vyplývajúcu z lepšieho postavenia v tabuľke po dlhodobej časti. Séria hraná na tri víťazstvá pokračuje už v utorok večer na palubovke vicemajstrovského Schaffhausenu. 

Vlaňajšia vzájomná konfrontácia v semifinále play-off sa skončila triumfom Kadetten 3:2 na zápasy. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL