Máj 2024
PUSŠPSN
12

W17 EHF Euro 2015

V Maďarsku všetko po starom, 22. titul pre Veszprém


13.05.2014


Vadkerti bojuje s tímom Csurgói KK o bronz, T. Paul a Mazár s Tatabányou na 5. mieste


V najvyššej maďarskej súťaži hádzanárov neprišlo k zmene na majstrovskom tróne. Ten naďalej patrí hráčom MKB-MVM Veszrém KC, ktorí si aj v sezóne 2013/2014 poradili so svojím večným rivalom Pickom Szeged v boji o titul 2:0 na zápasy. Veszprémčania, do ktorých širšieho kádra patrí aj Slovák Otto Kancel, vyhrali prvé stretnutie finálovej série hranej na dve víťazstvá 30:21 (15:9). Obhajcovia vedení trénerom Carlosom Ortegom svoju dominanciu potvrdili aj v odvete na szegedskej palubovke triumfom 28:24 (13:13) a vyhli sa tak rozhodujúcemu tretiemu súboju. Oba kluby už trinásty rok bez prerušenia okupujú prvé dve priečky v konečnom poradí. Členom tímu vicemajstra je slovenský brankár Michal Tóth ml. a v prvej polovici sezóny si dres Picku obliekal tiež František Šulc.


Držitelia bronzových medailí ešte nie sú známi. Stav série medzi Csurgói KK a Balatonfüredom je nerozhodný 1:1, keď v doterajších dvoch zápasoch domácim ruže nekvitli. Prvé stretnutie vyhralo Csurgó vonku 26:23 a druhé Balatonfüred u súpera 38:31. V oboch konfrontáciách dosiahol slovenský reprezentant Gabriel Vadkerti v službách tímu z mesta Csurgó po jednom góle. Rozhodujúci duel je na programe v stredu 14. 5. 


Družstvo Grundfos Tatabánya KC obsadilo so slovenským duom - brankárom Teodorom Paulom a pivotom Martinom Mazákom - konečné 5. miesto, ktoré si zaistilo dvoma presvedčivými víťazstvami nad Gyöngyösom 36:26 a 27:21. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL