Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Kukučka a spol. majú tri majstrovské mečbaly


14.05.2014


Z jasného vedenia dráma v koncovke


V boji o švajčiarsky titul vládne zatiaľ väčšia spokojnosť v tábore hádzanárov Kadetten Schaffhausen. Hráči lanského vicemajstra po sobotňajšom víťazstve u súpera 25:21 (13:9) zdolali Pfadi Winterthur aj v domácom druhom stretnutí finálovej série. V utorok sa pred 2210 divákmi tešili z tesného triumfu 27:26 (15:14).


Prvý polčas sa niesol vo vyrovnanom duchu, ale častejšie boli vo vedení - najviac o dva góly - hostia. Schaffhausenu sa ešte pred prestávkou podarilo otočiť skóre vo svoj prospech a vyšiel mu aj vstup do druhej časti, keď unikol na 18:14 v 33. min. Pfadi sa dvakrát podarilo znížiť rozdiel na dva góly, ale keď v 51. min vyhrával tím Kadetten 27:20, zdalo sa byť rozhodnuté. 

Potom sa však obraz hry zmenil, Winterthur v zdanlivo bezvýchodiskovej situácii nútil súpera vysunutou agresívnou obranou k chybám a straty lôpt domáceho tímu trestal gólmi. Dostal sa až k stavu 26:27, ale stíhacia jazda už prišla neskoro a na vyrovnanie nezostal čas. Opäť sa tešili hádzanári Schaffhausenu aj so slovenskou strednou spojkou Petrom Kukučkom, autorom dvoch gólov. 

Tí majú teraz tri majstrovské mečbaly a rozhodnúť finálovú sériu môžu už v nedeľu 18. mája, keď je vo Winterthure na programe tretí zápas. Naopak, družstvo Pfadi aj so slovenským brankárom Martinom Pramukom či košickým rodákom Michalom Švajlenom, ktorý v utorok skóroval štyrikrát, sa pokúsia odvrátiť oslavy a vrátiť sa do hry o titul šampióna. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL