Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Slavia blízko k zosadeniu Mosta z majstrovského trónu


14.05.2014


Na palubovke i lavičke slovenský podiel na úspechu hádzanárok Slavie Praha v prvých dvoch finále českého play-off


Finálová séria v národnom play-off o majstra ČR v hádzanej žien má zatiaľ podobný priebeh ako na Slovensku, aspoň pokiaľ ide o výsledky. Iuventa Michalovce zdolala Slovan Duslo Šaľa raz hladko (36:26) a raz tesne (23:21). Aj DHC Slavia Praha využil v prvých dvoch finále proti DHK Baník Most výhodu domáceho prostredia. "Zošívané" uspeli v pondelok po remíze 26:26 (11:11) v následnom rozstrele (4:2) a v utorok vyhrali nad obhajkyňami titulu jednoznačne 30:20 (14:7). Od zisku ôsmeho titulu v ére samostatnosti ich delí posledný krok.


"Stále je to len druhá výhra, potrebujeme ísť ďalej a zostať nohami na zemi. Pre nás je dôležité, že sme získali ďalší bod, a verím, že naše sebavedomie zase stúpne. Budeme sa snažiť čo najlepšie pripraviť na zápas v Moste. Ešte zďaleka nie sme v cieli, ale dobrým a zodpovedným výkonom hráčok i členov realizačného tímu môžeme dosiahnuť ďalší dobrý výsledok," povedal slovenský kormidelník Slavie Tomáš Hlavatý, ktorého potešilo, že v utorkovom súboji každá z hráčok, ktoré sa dostali na palubovku, prispela k vysokému víťazstvu. Slavistky viedli už o dvanásť gólov (30:18), hostky, ktorých trénerom je kouč ženskej reprezentácie SR Dušan Poloz, v závere len mierne skorigovali svoju vysokú prehru. 


Na hracej ploche je to aj súboj dvoch členiek národného tímu SR. Monika Rajnohová v drese Slavie i Petra Beňušková z Baníka patria k dôležitým hráčkam svojich družstiev, čo potvrdzujú aj vo finále. Rajnohová v prvom stretnutí dala 6 gólov (z toho dva z pokutových hodov), Beňušková skórovala dvakrát, navyše obe boli úspešné v rozstrele. V druhom dueli si obidve slovenské spojky pripísali na konto po päť presných zásahov, Beňušková z toho jeden zo sedmičky. Na zápasovej súpiske hádzanárok Slavie figurovala aj ďalšia Slovenka - brankárka Kristína Sedláčková. 


Séria bude pokračovať začiatkom budúceho týždňa, tretí duel sa hrá v Moste v pondelok 19. 5. od 18.00 h. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL