Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Füleovej finálová premiéra v úlohe delegátky EHF


14.05.2014


Po Janke Stašovej má Slovensko ďalšiu ženskú medzinárodnú delegátku Zuzanu Füleovú


Aj keď slovenské hádzanárske kluby chýbajú v záverečných kolách európskych pohárových súťaží, Slovensko malo zastúpenie na funkcionárskych postoch v rozhodujúcich stretnutiach. Delegátkou na nedávnom turnaji Final Four Ligy majstrov žien v Budapešti bola Janka Stašová. Dramatické vyvrcholenie Vyzývacieho pohára žien 2013/2014 bolo zase pod drobnohľadom slovenskej delegátky Zuzany Füleovej, ktorú na odvetu Issy Paríž Hand (Fr.) - H 65 Höör (Švéd.) delegovala Európska hádzanárska federácia (EHF). Rodáčka z Bratislavy sa v hádzanej pohybuje už vyše desaťročie, ale ako delegátka pôsobí len od sezóny 2012/2013.


"Najskôr som pracovala v komisii rozhodcov, v rámci ktorej som často komunikovala s federáciami v zahraničí a lákalo ma pôsobenie v tejto sfére. EHF v roku 2012 vypísala skúšky na delegátov, ktoré som úspešne absolvovala a odvtedy pôsobím v tejto funkcii doma i v zahraničí. Nemala som žiadny funkcionársky vzor, skôr len víziu byť delegátkou, čo sa mi aj splnilo," uviedla Füleová, ktorá má už za sebou aj účinkovanie na ME junioriek 2013 v Dánsku. 


Napriek ešte nie bohatým delegátskym skúsenostiam dostala dôveru vo finálovom stretnutí, v ktorom sa rozhodovalo o držiteľkách trofeje vo Vyzývacom pohári. "Samozrejme, že ma nominácia prekvapila. Nečakala som to," priznala Slovenka pracujúca v českej metropole. 


Napätie v odvete finále nechýbalo, keďže po výsledkoch 21:19 a 21:23 napokon o celkovom triumfe rozhodol vyšší počet strelených gólov na palubovke súpera. "Parížanky po dvojgólovom triumfe na švédskej palubovke vyhrávali takmer celý zápas aj v domácej odvete a až v záverečných minútach sa to zvrtlo v prospech Hööru. Tréner švédskeho tímu v úvode mal nejaké protesty, v 15. min dostal žltú kartu a potom sa už venoval len svojmu družstvu. Musím povedať, že obe lavičky sa sústredili aj vzhľadom na bezproblémový výkon českej rozhodcovskej dvojice Jiří Opava - Pavel Válek len na hru a nemali sa na čo sťažovať. Atmosféra v hale bola vynikajúca," priblížila dianie v Issy-Les-Moulineaux Füleová, ktorá medzinárodný krst zažila 14. októbra 2012 v Poľsku na zápase 2. kola ženského Pohára EHF KGHM Metraco Zaglebie Lubin - RK Zelina (22:18). Odvtedy nazbierala spolu 11 nominácií na stretnutia európskych pohárov a okrem toho bola delegátkou v kvalifikačných zápasoch žien o postup na ME i MS, v kvalifikácii ME kadetiek či na turnaji žien Challenge Trophy v gréckej Larisse. Najnovšia nominácia, ktorú slovenská delegátka dostala od IHF je na zápasy svetového šampionátu kadetiek v termíne 20.7. - 3.8.2014.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL