Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Vadkertiho Csurgó napokon bez medaily


15.05.2014


Slovenský hádzanár Gabriel Vadkerti ukázal, že ovláda aj jazdecké umenie na motokárach, ale po neúspechu v boji o tretiu priečku v maďarskej ligovej súťaži nebol spokojný


Hádzanári Csurgói KK so Slovákom Gabrielom Vadkertim neobhájili v najvyššej maďarskej súťaži bronzové medaily z vlaňajška. V stredajšom domácom stretnutí o tretie miesto zaváhali a prehra 30:34 (14:15) s Balatonfüredom ich stála zisk cenného kovu. Sériu, v ktorej zápasoch vždy uspeli len hostia, prehrali 1:2.


"Šport býva aj taký, súper bol lepší," skonštatoval na úvod Vadkerti, ktorý so spoluhráčmi najskôr vyhral vonku 26:23 a potom prišli domáce prehry 31:38 a 30:34. "V prvom stretnutí sme v Balatonfürede zahrali dobre, zachytal nám brankár a fungovala obrana. Žiaľ, v druhom dueli nám to už nešlo a v treťom, hoci sme hrali lepšie ako minulú sobotu, sa nám tiež nedarilo podľa predstáv. Škoda, že sme dvakrát nevyužili domáce prostredie, ale keď dostaneme 38, resp. 34 gólov, ťažko sa dá vyhrať. Náš cieľ bol jasný - tretie miesto. Ten sme nesplnili, takže o spokojnosti nemôže byť reč," pokračoval novozámocký odchovanec hrajúci na poste strednej spojky. 


Nedávno absolvovali hádzanári Csurgói KK, ktorí si v sezóne 2013/2014 zahrali aj v skupinovej fáze Pohára EHF, na posilnenie tímového ducha jazdenie na motokárach. "Bola to vydarená akcia. Navyše, po nej to dobre dopadlo aj v Balatonfürede. Asi sme si mali ísť zajazdiť aj teraz pred rozhodujúcim zápasom," poznamenal slovenský reprezentant, ktorý neplánuje vymeniť hádzanárske palubovky za motoristické okruhy. Nový Schumacher či Vettel z neho nebude. "To určite nie, ale v závere nášho jazdenia som aj ja ukázal svoje šoférske zručnosti a v súboji s dvoma spoluhráčmi som bol najrýchlejší," pochválil sa s úsmevom na tvári G. Vadkerti. 


Počas sezóny tri mesiace pauzoval pre natrhnutý stehenný sval. V súbojoch o tretiu priečku sa zapísal aj do streleckej listiny, v prvých dvoch dosiahol po jednom góle, v treťom skóroval dvakrát. "Teraz už bolo všetko v poriadku, hrával som, len ma mrzí, že sme to nedotiahli do úspešného konca," povedal 29-ročný tvorca hry, pre ktorého to bol v stredu možno posledný zápas v drese Csurgó. "Zatiaľ ešte neviem, kde budem pôsobiť. V hre sú viaceré alternatívy." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL