Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Šalianky sa nevzdávajú, finále chcú ešte zdramatizovať


16.05.2014


Dominika Kodajová (spojka HK Slovan Duslo Šaľa): "Ja pevne verím, že Michalovciam konečne prerušíme túto sériu osláv titulu na šalianskej palubovke a budeme sa tešiť my"


Hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa sa opäť ocitli v situácii, akú poznajú aj z predchádzajúcich troch rokov vyvrcholenia bojov v národnom play-off. Po prvých dvoch finále prehrávajú s Iuventou Michalovce 0:2 na zápasy a od jubilejného desiateho titulu majstra SR v histórii klubu ich delia tri víťazstvá. Po prehrách 26:36 a 21:23 na Zemplíne si už nemôžu dovoliť zaváhať.


"Mrzia nás oba duely na pôde Iuventy a predovšetkým ten druhý, v ktorom sme dlho viedli a napokon sme tesne podľahli. Pozitívne je, že sme sa aspoň presvedčili, že sa dá hrať aj v Michalovciach vyrovnaná partia. Nič sa nedá robiť, treba ísť ďalej a pozerať sa dopredu," uviedla hráčka Dusla Dominika Kodajová. 


Šancu zdramatizovať sériu budú mať zverenky trénera Rudolfa Petrikoviča už tento víkend, keď v sobotu privítajú svoje súperky od 18.00 h a prípadný štvrtý zápas by sa hral v šalianskej Mestskej športovej hale v nedeľu od 16.00 h. "Máme pred sebou ďalšie stretnutie a určite sa posnažíme doma vyhrať. Urobíme pre to všetko. Samozrejme, budeme pociťovať väčší tlak, lebo vieme, že keď chceme ešte zabojovať o zlato, tak musíme zvíťaziť," pokračovala spojka Šale. 


Hádzanárky Dusla v aktuálnej sezóne už viackrát ukázali, že si so suverénom ostatných sezón dokážu merať sily vyrovnane. Raz ho dokázali aj zdolať. "Presne tak, s Iuventou sa dá hrať. Len potrebujeme zlepšiť obrannú činnosť a najmä premieňať vyložené šance. Dôležitá je tiež disciplína, pretože Michalovce to dokážu veľmi rýchlo využiť vo svoj prospech," ponúkla Kodajová recept na oddialenie michalovských osláv celkovo siedmeho prvenstva. 


Michalovčanky zisk všetkých svojich majstrovských titulov spečatili u svojho finálového súpera. Ak by to zopakovali aj počas nadchádzajúceho víkendu, bolo by to štvrtýkrát za sebou. "Ja pevne verím, že im konečne prerušíme túto sériu osláv titulu na šalianskej palubovke a budeme sa tešiť my," dodala na záver 21-ročná opora deväťnásobného slovenského šampióna zo Šale. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL