Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Kováčech opäť postúpil, tentoraz s Balmazújvárosom


16.05.2014


Szabó kolo pred koncom súťaže najlepším strelcom II. maďarskej ligy


Zdá sa, že slovenský hádzanár Marek Kováčech je magnet na úspech. Kto chce v Maďarsku postúpiť do najvyššej súťaže, mal by ho mať vo svojom kádri. Dvadsaťpäťročný krídelník v uplynulej sezóne pomohol tímu Mezőkövesdi KC k vybojovaniu si účasti medzi domácou elitou. 


V lete 2013 prestúpil do Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK a po roku sa situácia zopakovala. Kolo pred koncom II. ligy (NB I/B) je jeho družstvo na čele tabuľky skupiny Východ s trojbodovým náskokom pred SBS Eger Eszterházy SZSE a má už istotu postupu do najvyššej súťaže. Bývalý topoľčiansky hráč odohral 23 zápasov a dosiahol v nich 37 gólov. V Balmazújvárosi chcú, aby Kováčech v klube pôsobil aj v ďalšej sezóne.


Najlepším kanonierom súťaže je slovenský hádzanár Péter Szabó pôsobiaci v Egeri. Tridsaťjedenročná ľavá spojka s reprezentačnými skúsenosťami nastrieľala v 25 stretnutiach 158 gólov. Juniorskému reprezentantovi SR Matejovi Mikitovi stačilo 9 duelov drese Gödöllői KC na 62 gólov, Marián Kleis po januárovom príchode do Nyíregyházy stihol v 12 súbojoch skórovať 58-krát. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL