Máj 2024
PUSŠPSN
10

W17 EHF Euro 2015

Podľa Kukučku je titul v správnych rukách


20.05.2014


Hádzanár Schaffhausenu Peter Kukučka o svojom víťaznom góle vo finále švajčiarskej ligy: "Dovtedy sa mi strelecky nedarilo, ale som rád, že najdôležitejšia strela vošla do bránky"


Slovenský hádzanársky reprezentant Peter Kukučka patrí už od roku 2009 k oporám švajčiarskeho klubu Kadetten Schaffhausen, v drese ktorého sa v nedeľu tešil z majstrovského titulu. Tridsaťjedenročný tvorca hry v treťom finálovom zápase play-off na palubovke Pfadi Winterthur prispel k víťazstvu 30:29 jedným gólom. Jeho tretí strelecký pokus v stretnutí skončil tesne pred koncom v domácej sieti a znamenal nielen víťazný gól, ako aj ukončenie série o titul. "Približne tridsať sekúnd pred koncom som zvýšil rozdiel na dva góly. Dovtedy sa mi strelecky nedarilo, ale som rád, že najdôležitejšia strela vošla do bránky," priblížil považskobystrický odchovanec rozhodujúci moment nedeľňajšieho duelu. Kukučka si deň po zisku cennej majstrovskej trofeje, vďaka ktorej sa Schaffhausen môže pýšiť tohtosezónnym "double", našiel čas a odpovedal aj na ďalšie otázky o uplynulom i budúcom súťažnom ročníku.


Finálovú sériu ste zvládli s prehľadom 3:0 na zápasy. Vychytili ste v pravý čas ideálnu formu? 
- To je pravda, posledné duely v nadstavbovej časti boli z našej strany také nemastné - neslané. Ale od prvého zápasu v play-off sa všetko diametrálne zmenilo. Predovšetkým prístup a koncentrácia všetkých chalanov, čo sa odzrkadlilo najmä v defenzíve. 

Bol posledný krok k titulu najťažší? 
- Bol to náročný zápas, celý jeho priebeh bol vyrovnaný. Na konci stretnutia sa k nám priklonilo aj šťastie. 

Čakali ste, že sa vám podarí zvíťaziť na pôde súpera aj druhýkrát vo finálovej sérii? 
- V kútiku som dúfal, že jeden zápase môžeme vo Winterthure vyhrať, ale s dvoma som nerátal. Po dobre odohratom semifinále sa zdvihlo sebavedomie celého družstva, čo sa odzrkadlilo už vo finále Švajčiarskeho pohára, v ktorom sme zvíťazili práve nad Pfadi. Takže sme do prvého zápasu ligového finále išli dobre naladení. Samozrejme, chceli sme ho vyhrať a urobiť dôležitý krok k titulu. Keď sme potom úspešne zvládli aj domáci súboj, tak sme chceli využiť majstrovské mečbaly a ukončiť finálovú sériu. 

Ak rátame aj pohárové finále, Pfadi ste zdolali štyrikrát za sebou v krátkom časovom rozpätí. Vyhovoval vám tento súper z hernej stránky? 
- Nemôžem povedať, že nám Pfadi sedí, ale ukázala sa naša väčšia skúsenosť a predovšetkým širší káder. Každý jeden, čo prišiel na plochu, niečím prispel. Myslím si, že titul je v správnych 

Dá sa povedať, že po vlaňajšku, keď vám Thun vyfúkol obe trofeje, ste si to tento rok ziskom "double" vynahradili? 
- V Schaffhausene sú vždy najvyššie ciele, s minulou sezónou nebol nikto spokojný. Teraz zavládla pohoda a každý sa z toho teší. Všetci sme radi, že budeme opäť účinkovať v Lige majstrov.

Pre vás osobne je to už štvrtý majstrovský titul so Schaffhausenom. Aká to bola sezóna z vášho pohľadu? 
- Ziskom titulu majstra úspešná. Pre mňa osobne mohla byť lepšia, ale opäť ma pribrzdili zranenia, takže som nebol schopný vydať zo seba úplne to najlepšie. 

Budete dirigovať hru tímu Kadetten aj pri obhajobe titulu v nasledujúcom ročníku? 
- Áno, budem. Ešte mám zmluvu na nadchádzajúcu sezónu. 



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL