Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Otrokoviciam vystrieľala postup do WHIL Slovenka


21.05.2014


Júlia Dolečková-Varhaníková opäť najlepšou kanonierkou I. českej ligy v hádzanej žien


Hádzanárky TJ Jiskra Otrokovice si vybojovali účasť v spoločnej slovensko-českej súťaže. V konečnej tabuľke I. českej ligy žien obsadili druhé miesto za B-tímom DHC Slavia Praha, ktorý však nemôže postúpiť, keďže v interlige účinkuje jeho A-tím. K historickému úspechu Otrokovíc prispela aj slovenská rodáčka Júlia Dolečková-Varhaníková. Opora Iskry sa so 149 gólmi v 20 tohtosezónnych zápasoch stala najlepšou strelkyňou súťaže, vyhrať poradie kanonierok sa jej podarilo už druhýkrát.

                

"To nie je náhoda, má interligové parametre a keby viac trénovala, určite by o ňu prejavilo záujem viac klubov. Má však zamestnanie a hádzanou sa baví," povedal tréner Otrokovíc Štefan Boršický na adresu odchovankyne hádzanej v Bánovciach nad Bebravou, ktorá pôsobila aj v Partizánskom.


Strelecké schopnosti tridsaťjedenročnej slovenskej hádzanárky neunikli pozornosti ani predstaviteľom klubov z WHIL. "V minulosti prišli nejaké ponuky zo Zlína, kde som ešte hrala interligu. Naposledy v lete aj z Veselí. Ja už však cítim, že som za svojím zenitom. Navyše mi trénovanie dva či trikrát do týždňa v Otrokoviciach vyhovuje. Hádzaná je pre mňa už len zábava," poznamenala s úsmevom Júlia Dolečková-Varhaníková.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL