Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Most sa dostal z bahna, späť už nechce


22.05.2014


Slovenská spojka úradujúceho českého majstra Petra Beňušková zvládla v závere štvrtého finále proti Slavii Praha dôležitý okamih a z pokutového hodu sa postarala o vyrovnanie


Nielen hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa vo finále národného play-off SR proti Iuvente Michalovce dokázali odvrátiť dva majstrovské mečbaly súpera, ale aj hráčky DHK Baník Most v boji o český titul proti DHC Slavia Praha. "Čierni anjeli" z Mostu na prehry v Prahe (26:26 /2:4 v rozstrele/ a 20:30) dokázali v domácom prostredí zareagovať výhrami 25:20 a 29:28.


"Predchádzajúce štyri zápasy sa niesli v znamení veľké vyrovnanosti. Som veľmi spokojný, ako sme sa vyrovnali s tlakom a povinnosťou vyhrať oba domáce duely. Psychické rozpoloženie tímu nebolo ideálne, ale snažili sme sa koncentrovať len na seba a naše výkony, čo vyústilo do vyrovnania série. Absolutórium si zaslúži celé družstvo za neskutočnú túžbu po úspechu. Vyškriabali sme sa z bahna, do ktorého už nehodláme vstúpiť. Verím, že bitku o titul vyhráme a sobota bude patriť nám," zhodnotil doterajší priebeh boja o zlato kouč Mosta Dušan Poloz, ktorý je zároveň aj trénerom reprezentácie žien SR. 


Radosť neskrývala ani slovenská tvorkyňa hry Baníka. "Je super, že sme predĺžili sériu. Dúfam, že keď sa nám podarilo vyrovnať, tak do toho dáme všetko a zdvihneme nad hlavu trofej," uviedla Petra Beňušková, ktorá sa musela vyrovnať s osobnou obranou. "Ani sa nedá veľmi hovoriť o mojej hre, skôr tam postávam a čakám na to, čo vymyslia spoluhráčky." V treťom finále skórovala trikrát vrátane dvoch pokutových hodov, v štvrtom súboji sa strelecky presadila päťkrát, pričom premenila aj tri sedmičky. Tú najdôležitejšiu v závere, keď vyrovnala na 28:28. Beňuškovú nezaskočila ani tvrdosť súperiek. "Vieme, že hrajú tvrdo, na to sme si zvykli. Miestami až zákerne. Musíme sa s tým vyrovnať a hrať rovnako tvrdo, aby sme im dali pocítiť, že hádzaná bolí. Dúfam, že v sobotu budeme šťastnejším tímom a vyhráme," želá si 32-ročná Slovenka. 


Proti jej prianiu však budú určite hádzanárky DHC Slavia Praha. V klube z českej metropoly tvoria slovenskú družinu hráčky Monika Rajnohová (v treťom finále dala štyri, vo štvrtom dva góly), Kristína Sedláčková a tréner Tomáš Hlavatý. Sobotňajší rozhodujúci piaty finálový zápas v pražskom Edene sa začne o 12.00 h.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL