Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Czanikovej Trier v predstihu s istotou záchrany


22.05.2014


Andrea Czanik (pivotka DJK/MJC Trier) o udržaní sa v I. bundeslige: "Samozrejme, je to veľká úľava. Napriek veľmi úzkemu kádru a množstvu zranení, ktoré nás postretli počas tohto ročníka, sme zabojovali ako jeden kolektív a teraz si to vychutnávame"


Už s istotou prvoligovej príslušnosti aj na nadchádzajúcu klubovú sezónu pricestuje na blížiaci sa zraz reprezentácie hádzanárok Slovenska Andrea Czanik. Jej klub DJK/MJC Trier potvrdil víkendovým víťazstvom nad Frisch Auf Göppingen 27:25 (14:13) záchranu v najvyššej nemeckej súťaži, keď pred HSG Bensheim/Auerbach má nedostihnuteľný šesťbodový náskok.


"Bol to náročný zápas ako každý iný. Chceli sme, aby bolo rozhodnuté už minulý týždeň. Mali sme to veľmi dobre rozbehnuté. Žiaľ, pred týždňom v Koblenzi sa nám to nepodarilo, keďže stretnutie prerušili, lebo zatekalo na hraciu plochu a v 45. minúte ho rozhodca ukončil. Na pôde Göppingemu sme zhruba pred dvoma mesiacmi začali náš boj o zotrvanie v I. bundeslige. Víťazstvo z jeho palubovky sme v sobotu doma potvrdili a víťazne zavŕšili záchranárske práce. Samozrejme, je to veľká úľava. Sezóna bola totiž dlhá a náročná z fyzickej i psychickej stránky," uviedla Czanik, ktorej dva strelecké pokusy skončili v sieti Göppingenu. 


Družstvo DJK/MJC figuruje v tabuľke na 11. mieste, ale ešte má šancu zaútočiť na umiestnenie o jednu priečku vyššie. Podstatné však je, že tri zápasy pred koncom už nemôže klesnúť na zostupovú pozíciu. "Pre Trier je charakteristické, že sa v ostatných rokoch zachraňuje vždy v poslednom kole. Tentoraz sa nám to podarilo skutočne s predstihom a v pokoji na domácej palubovke. Pravdupovediac, po predchádzajúcej sezóne je to pre mňa veľmi príjemné prekvapenie, že sme z minima naozaj vyťažili viac ako minulý rok. Napriek veľmi úzkemu kádru a množstvu zranení, ktoré nás postretli počas tohto ročníka, sme zabojovali ako jeden kolektív a teraz si to vychutnávame," pokračovala 34-ročná pivotka. 


Czanik odohrala všetkých doterajších 29 ligových zápasov, v ktorých nastrieľala dovedna 78 gólov (všetky z hry) a je treťou najlepšou kanonierkou svojho tímu. "Ako som už spomínala, mala som menšie obavy, keď som išla do Nemecka. Bála som si, či budem vôbec platná pre družstvo, či budem schopná držať krok a dokážem sa presadiť. Cudzinky to majú vždy ťažšie, na legionárky sú vždy väčšie nároky. Ako jediná profesionálka v klube si musím preto svoje výkony udržiavať na zodpovedajúcej úrovni. So sezónou som maximálne spokojná, aj keď už ledva čakám na dovolenku," dodala skúsená slovenská hádzanárka, ktorú okrem vyvrcholenia ligovej súťaže čakajú ešte povinnosti v drese reprezentácie SR. V národnom tíme bude so spoluhráčkami bojovať o postup na ME 2014. 


Po letnej pauze začne Trier už svoju 15. sezónu v I. bundeslige, v ktorej sa bude môcť spoľahnúť aj na slovenskú oporu: "Jednoznačne áno. Zmluvu som podpísala na ďalšie dva roky," prezradila na záver Andrea Czanik.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL