Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Nominácia Francúzok proti Slovenkám aj s debutantkami


23.05.2014


Francúzske hádzanárky majú v kádri aj najlepšiu hádzanárku sveta za rok 2009 Allison Pineauovú


Tréner reprezentácie hádzanárok Francúzska Alain Portes, ktoré sú v kvalifikácii majstrovstiev Európy 2014 súperkami aj Sloveniek, oznámil nomináciu na zostávajúce dva zápasy v boji o účasť na tohtoročnom šampionáte v Chorvátsku a Maďarsku. Práve Francúzky majúce už istotu postupu na ME sú najbližšími protivníčkami Sloveniek, ktoré sa tiež usilujú o druhú miestenku z 2. kvalifikačnej skupiny.


Pozvánku do národného tímu krajiny galského kohúta dostali aj štyri debutantky - pivotky Laurisse Landreová (Le Havre), Laura Kamdopová (Fleury), ako aj ľavé spojky Laura Gaudefroyová (Toulon), Wendy Lawsonová (Nantes), ktoré čakajú na svoj premiérový štart v drese francúzskej trikolóry. Debut môžu absolvovať v júni proti zverenkám trénera Dušana Poloza v Šali. Naopak, vo výbere chýbajú zo známejších hráčok napríklad Mariama Signatéová či Amélie Goudjová. 


Portes plánuje dvadsaťčlenný káder po sústredení v Capbretone (3. - 9. 6.) zredukovať o dve hráčky, so zvyšnými odohrá zápasy proti Slovensku (11. 6.) a Fínsku (15. 6.). 


Nominácia hádzanárok Francúzska na zostávajúce zápasy kvalifikácie ME 2014: 
Amandine Leynaudová, Cléopâtre Darleuxová, Armelle Attingréová, Blandine Dancetteová, Nina Kamtová-Njitamová, Camille Ayglonová, Koumba Cisséová, Allison Pineauová, Laurisse Landreová, Paule Baudoinová, Grâce Zaadiová, Audrey Bruneauová, Siraba Dembéléová, Audrey Deroinová, Lesly Briemantová, Gnonsiane Niomblová, Alexandra Lacrabéreová, Laura Gaudefroyová, Laura Kamdopová, Wendy Lawsonová. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL