Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

Dokonalý obrat Mostu, uspel na Slavii a obhájil titul


24.05.2014


DHC Slavia Praha - DHK Baník Most 24:27 (12:9) - konečný výsledok série 2:3, Most sa stal majstrom ČR 2013/2014


Hádzanárky DHK Baník Most obhájili titul majsteriek ČR. Zverenky trénera Dušana Poloza, ktorý je trénerom ženskej reprezentácie SR, odvrátili vo finálovej sérii národného play-off dva majstrovské mečbaly hráčok DHC Slavia Praha a samy svoj prvý premenili na zisk druhého prvenstva v histórii klubu. Most vyhral sobotňajšie rozhodujúce piate finále na pražskej palubovke 27:24 (9:12) a celú sériu získal vo svoj prospech v pomere 3:2.

 

Slavistky viedli 8:5, hostky otočili šnúrou štyroch gólov, ale záver I. polčasu patril domácim, ktoré odpovedali rovnakým spôsobom (12:9). Vo vynikajúcej atmosfére sa Baníku zásluhou premeneného pokutového hodu slovenskej dirigentky hry Petry Beňuškovej podarilo v 37. min strhnúť vedenie na svoju stranu (14:13). Náskok hostiek postupne narástol až na päť gólov (20:15). Pražanky sa viackrát dotiahli na rozdiel troch gólov, ale keď v 57. min Petra Růčková dala na 27:21 pre DHK, bolo rozhodnuté. Hráčky Slavie nevyužili výhodu domáceho prostredia, a tak sa museli uspokojiť s vicemajstrovskou pozíciou, na ktorej majú svoj podiel aj mladý slovenský tréner Tomáš Hlavatý a dve jeho krajanky z hráčskeho kádra - Monika Rajnohová a Kristína Sedláčková.

 

"Finále rozhodol druhý polčas, pretože my sme do neho nastúpili, ako keby sme mali už isté víťazstvo. Nedokážem si to vysvetliť, nehrali sme tak, ako sme si povedali. Prehrali sme finále, ale celú sezónu sme hrali dobre. Som rád, že družstvo odviedlo takúto prácu. Žiaľ, záver nám nevyšiel," zhodnotil rozhodujúci duel T. Hlavatý.


Spokojnejší bol kormidelník staronových šampiónok. "Bolo to veľmi náročné. Zdolať trikrát za sebou Slaviu je krásne, ale vedeli sme, že to bude nesmierne ťažké. Bolo to o morálnej sile. V druhom polčase som nedával konkrétne taktické pokyny. Vedel som, že poctivou agresívnou obranou to zvládneme. Tento zápas sa mohol skončiť aj úplne opačne. Je super, že aj ďalšie tímy sa oproti vlaňajšku zlepšili. Prebudila nás aj konkurencia a hore išla celá hádzaná," uviedol D. Poloz.

 

WHIL - národné play-off o majstra ČR - finále - piaty zápas (hralo sa na tri víťazstvá) - sobota:

DHC Slavia Praha - DHK Baník Most 24:27 (12:9) - konečný výsledok série 2:3, Most sa stal majstrom ČR 2013/2014

 

Konečné poradie v rámci ČR: 

1. Most, 

2. Slavia Praha, 

3. Poruba, 

4. Zlín, 

5. Olomouc, 

6. Písek, 

7. Veselí, 

8. Jindřichov Hradec

 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL