Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Slovenky aj s hokejistom Jurčinom, preveria ich Maďarky


26.05.2014


Hádzanárky SR sa pripravujú a dobíjajú "baterky" v Liptovskom Jáne, na záver kvalifikácie ME chcú byť v plnej sile


Hádzanárky Slovenska sa zišli v nedeľu v Liptovskom Jáne, ktoré do štvrtka 29. mája absolvujú rekondično-regeneračné sústredenie. Kompletný 20-členný káder vrátane Tatiany Tregubovovej čakajúcej na udelenie slovenského občianstva mal tréner Dušan Poloz k dispozícii od pondelkového večera. "Hráčky finalistov národného play-off sa k nám pridali v pondelok, ešte čakáme na Simonu Szarkovú, ktorá mala študijné povinnosti a dnes úspešne absolvovala skúšku. Všetky dievčatá sú zdravotne v poriadku a dobre naladené," uviedla vedúca národného tímu žien SR Renáta Marcinová.


Slovenky trénujú dvakrát denne, raz v hale a raz vonku v prírode, pričom absolvujú rôzne cvičenia formou súťaží. Na stredu majú pripravené ´teambuildingové´ aktivity. Cieľom je zregenerovať sily pred júnovým vyvrcholením kvalifikácie ME 2014, v ktorej majú blízko k postupu na kontinentálny šampionát. Z realizačného tímu zatiaľ chýba v Liptovskom Jáne asistent Peter Olšavský, tiež pre študijné povinnosti. 


Spestrením doterajšieho priebehu prípravy bolo stretnutie so slovenským hokejovým reprezentantom Milanom Jurčinom. Slovenské hádzanárky si nenechali ujsť príležitosť odfotiť sa s robustným obrancom a dokonca ho chcú v ďalších dňoch zapojiť aj do súťažných úloh počas tréningu. 


Ďalšie sústredenie reprezentantiek Slovenska bude pre 18-členný káder od pondelka 2. júna v Modre, táto časť hernej prípravy vyvrcholí vo štvrtok 5. júna prípravným duelom s Maďarkami vo Viedni. 


Slovenky majú pred sebou v kvalifikácii o postup na ME 2014 dva júnové zápasy - v Šali proti Francúzkam (11. 6.) a v Reykjavíku proti Islanďankám (15. 6.). 


Zloženie reprezentácie hádzanárok Slovenska na sústredení v Liptovskom Jáne (25. - 29. 5. 2014): 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce) 
krídelníčky: Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková, Zuzana Hollá (obe HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Martina Bačíková (HC Veselí nad Moravou/ČR), Tatiana Tregubovová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková, Sofia Demajová (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL