Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Fialeková na odchode z Göppingenu, Pileková z Bietigheimu


26.05.2014


Obe Slovenky si zahrajú spolu v treťoligovom tíme hádzanárok VfL Waiblingen


Najvyššiu nemeckú súťaž hádzanárok opúšťajú dve Slovenky. Žofia Fialeková končí svoju polročnú anabázu v prvoligovom tíme Frisch Auf Göppingen, za ktorý hrala od decembra 2013. Dvadsaťsedemročná univerzálna spojka, ktorá si obliekala aj dresy Iuventy Michalovce, maďarského Miškovca, českého Veselí nad Moravou či nemeckých družstiev SV Union Halle-Neustadt a TV Nellingen, nemení krajinu svojej hádzanárskej destinácie.


"Ďalšiu sezónu budem hrať za treťoligový VfL Waiblingen. Mohla som vo FAG predĺžiť zmluvu, ale skĺbiť prácu na plný úväzok s I. bundesligou je skutočne náročné. Navyše som toho veľa nenahrala a nepredpokladám, že by sa to budúcu sezónu zmenilo. Aj preto som sa rozhodla pre časovo jednoduchší variant," uviedla Fialeková, ktorá má na konte 4 bundesligové góly. 


V piatom tíme tabuľky III. ligy - skupina Juh však nebude jedinou slovenskou hráčkou. "Do Waiblingenu prestupuje po sezóne aj Sima Pileková. Jej príchod mi tiež uľahčil rozhodovanie. Teším sa, že budem mať v družstve konečne aj krajanku," prezradila Fialeková. 


Krídelníčka Simona Pileková strávila dva roky v SG BBM Bietigheim, ktorému v uplynulom ročníku pomohla k postupu z II. ligy medzi elitu a v aktuálnej sezóne skončí jej družstvo ako nováčik na 8. alebo 9. mieste v I. bundeslige. Svoj podiel má na tom aj dvadsaťšesťročná bývalá hráčka Šurian a Šale Pileková, ktorá je so 61 gólmi kolo pred koncom súťaže piatou najlepšou strelkyňou Bietigheimu. 


VfL Waiblingen získal dve členky širšieho kádra slovenskej reprezentácie. "Na tejto úrovni to nebude už taký tlak, skôr hádzaná pre zábavu. Formuje sa tam mladý kolektív, došlo k úplnej obmene kádra. Tréner je tiež mladý a ambiciózny. Vidím to pozitívne. Uvidíme, ako tam tomu budeme šéfovať," dodala s úsmevom k novému angažmánu Žofia Fialeková. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL