Máj 2024
PUSŠPSN
11

W17 EHF Euro 2015

Rostock chce angažovať Hruščáka


27.05.2014


Patrik Hruščák sa po 5 rokoch môže vrátiť do Nemecka


Slovenský hádzanársky reprezentant Patrik Hruščák by mohol opäť zamieriť do Nemecka. O služby 25-ročného hráča HK Topoľčany má záujem účastník II. bundesligy HC Empor Rostock, ktorý si košického odchovanca vyhliadol ako posilu na post pravej spojky. "Dal som trénerovi zelenú. Ponúkneme Hruščákovi zmluvu," uviedol predseda predstavenstva HC Empor Jens Gienapp.


Ako je známe, trénerom 15. tímu tabuľky druhej najvyššej nemeckej súťaže je bývalý kouč Tatrana Prešov Rastislav Trtík. Jeho dres si obliekal aj Lukáš Gamrát (od nového ročníka bude hrať za Eintracht Hildesheim, pozn.), s ktorým je Hruščák v týchto dňoch na zraze reprezentácie SR. Patrik Hruščák bol v uplynulom týždni v Rostocku na skúške a zanechal dobrý dojem. Záujem o ľavorukého kanoniera údajne prejavil aj SC DHfK Lipsko, druholigový rival Rostocka. 


Vyše dvojmetrová pravá spojka má skúsenosti s nemeckou hádzanou. Pred šiestimi rokmi prestúpil z 1. MHK Košice do špičkového bundesligového klubu Rhein-Neckar Löwen, ale sezónu 2008/2009 strávil vysoký odchovanec košickej hádzanej na hosťovaní najskôr v druholigovom TV Emsdetten a potom v prvoligovom TUSEM Essen. 


Patrik Hruščák začal súťažný ročník 2013/2014 v Tatrane Prešov, odkiaľ v zime zamieril do katarského Al Sadd SC. Jeho anabáza v Dauhe nemala dlhé trvanie a následne sa dohodol na pôsobení v HK Topoľčany, ktorému pomohol po 16 rokoch k finálovej účasti v extralige. Počas doterajšej kariéry si okrem spomenutých klubov vyskúšal aj angažmány v maďarskom Kecskeméte a na slovenskej scéne v HC winLand Michalovce. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL