Apr 2024
PUSŠPSN
27

W17 EHF Euro 2015

THC pred ligovým finišom na Malorke, Jakubisová rehabilituje v Nemecku


28.05.2014


Lýdia Jakubisová (najlepšia hádzanárka SR 2012) o absencii v záverečnom ligovom dueli: "Určite by to bola pekná bodka za sezónou, ale nerobím z toho tragédiu. Zdravie mi je teraz prednejšie"


Hádzanárky úradujúceho nemeckého majstra Thüringer HC, ktoré v nedeľu zdolali v poslednom domácom zápase sezóny VfL Oldenbrug 40:31, odleteli v pondelok na Malorku, hoci bundesligový ročník sa ešte neskončil. "V Nemecku je to tradícia, či už u mužských alebo ženských tímov. Vždy sa chodí po konci sezóny, aj minulý rok sme boli a je to za odmenu," poznamenala k netradičnému výletu tentoraz pred vyvrcholením ligy Lýdia Jakubisová.


Slovenská reprezentantka zotavujúca sa zo zranenia kolena však vo výprave chýba. "Zostala som doma. Cítim sa dobre, ale ešte to nie je ono. Chcem ďalej pokračovať v rehabilitácii. Svalovú hmotu som už viac-menej nabrala späť. Teraz sa v hale venujeme tréningu rýchlosti, skokom či zmenám smeru," vysvetlila 32-ročná ľaváčka, ktorá od decembrovej operácie svedomito pracuje na svojom návrate na palubovku.


Najlepšia hádzanárka Slovenska za rok 2012 nedávno vyjadrila túžbu byť v záverečnom zápase proti HC Lipsko aspoň na striedačke a prípadne ísť, ak sa naskytne možnosť, hodiť si sedmičku. Želanie sa jej však nesplní. "V Lipsku ešte hrať nebudem, teda ani sedieť na lavičke. Nie som ani sklamaná, budem tam však s družstvom, to mi stačí. Určite by to bola pekná bodka za sezónou, ale nerobím z toho tragédiu. Zdravie mi je teraz prednejšie," uvedla Lýdia Jakubisová, ktorá v uplynulých dňoch nevynechala ani oslavy štvrtého bundesligového titulu v sérii.


Hráčky Thüringeru zotrvajú na španielskom ostrove do piatka, v sobotu ich čaká šláger záverečného 32. kola I. bundesligy, v ktorom sa predstavia na pôde druhého tímu tabuľky. "Priamo z pláže sa presunieme do Lipska, kde chceme s našimi fanúšikmi ešte raz osláviť túto výnimočnú sezónu," uviedol kouč THC Herbert Müller.


Jeho zverenky v doterajších 31 ligových stretnutiach súťažného ročníka 2013/2014 neutrpeli ani jednu prehru (bilancia 30 - 1 - 0) a chceli by, aby táto skutočnosť platila aj po bodke za sezónou.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL