Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Heister je zvedavý aj na Gamráta


28.05.2014


Slovenských hádzanárov od piatka do nedele preveria Izraelčania, Litovčania a hráči výberu poľskej ligy


Reprezentácia hádzanárov Slovenska od pondelka ladí v Bratislave formu pred vystúpením na medzinárodnom turnaji štyroch krajín v litovskom Kaunase (30. 5. - 1. 6. 2014). Na Pobaltie odcestuje 16-členný káder, ktorý sa do konečnej podoby dostal až po viacerých zmenách.


"Absencie niektorých hráčov čiastočne narušili naše zámery, ale väčšina chalanov, ktorých som tu chcel mať, je k dispozícii. Samozrejme, rád by som, aby tu s nami boli aj dvaja - traja ďalší, ale ideálny stav zvykne byť len málokedy. Musíme sa prispôsobiť tejto situácii," uviedol k zloženiu svojho tímu tréner SR Zoltán Heister, ktorý sa na základe dobrých referencií rozhodol dať šancu aj Lukášovi Gamrátovi z nemeckého druholigového HC Empor Rostock. "Je to jeden z tých hráčov, na ktorých som najviac zvedavý. Spolupracoval som s ním v juniorskej reprezentácii, potom však už dlhšie nie. V tréningoch i prípravnom zápase s ŠKP Bratislava ukázal dobré veci, uvidíme, ako sa bude prezentovať na medzinárodnej scéne. Počítam s ním na post ľavej a strednej spojky," poznamenal slovenský kormidelník. 


Slováci v piatok 30. mája od 18.00 h SELČ nastúpia proti Izraelčanom, v sobotu 31. 5. ich v rovnakom čase preverí domáca reprezentácia a na záver si v nedeľu 1. júna od 10.00 h zmerajú sily s Poľskom "B". "Myslím si, že to bude pre naše družstvo dobrá previerka. Izrael je nepríjemný protivník, to isté platí aj o Litve doma. Poľské ´béčko´ je vlastne výber ligy, veľmi dobre vieme, aké kvalitné tímy v nej účinkujú," povedal Heister k obsadeniu turnaja. 


Výprava hádzanárov Slovenska sa do dejiska podujatia presunie vo štvrtok predpoludním z viedenského letiska. "Hráči sú až na menšie šrámy, čo je vzhľadom na koniec sezóny normálne, v poriadku," dodal kouč SR. 


Nominácia mužskej reprezentácie hádzanárov Slovenska na sústredenie v Bratislave a turnaj v Litve (26. 5. - 5. 6.): 
brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya KC/Maď.), Marián Žernovič (HC Sporta Hlohovec) 
pivoti: Martin Slaninka, Boris Sivák (obaja HK Topoľčany), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica) 
krídla: Martin Miženko (HC Sporta Hlohovec), Martin Briatka, Branislav Cigáň (obaja HK Topoľčany), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava) 
spojky: Lukáš Gamrát (HC Empor Rostock/Nem.), Marek Mikéci (HSG Varel-Friesland/Nem.), Oliver Rábek (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Patrik Hruščák (HK Topoľčany), Radovan Pekár (1. MHK Košice), Karol Zechmeister (ŠKP Bratislava) 


Program medzinárodného turnaja v hádzanej mužov v litovskom Kaunase (30. 5. - 1. 6. 2014). 
piatok 30. 5.:16.15 h SELČ Litva - Poľsko "B", 18.00 h Slovensko - Izrael 
sobota 31. 5. : 16.00 Izrael - Poľsko "B", 18.00 Litva - Slovensko 
nedeľa 1. 6.: 10.00 Poľsko "B" - Slovensko, 12.00 Litva - Izrael 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL