Máj 2024
PUSŠPSN
11

W17 EHF Euro 2015

Hruščák potvrdil Rostock


29.05.2014


Patrik Hruščák (hádzanársky reprezentant SR o prestupe do HC Empor Rostock): "Potrebujem sa výkonnostne posunúť ďalej a myslím si, že Nemecko mi v tom pomôže"


Kroky slovenského hádzanárskeho reprezentanta Patrika Hruščáka povedú od nadchádzajúcej sezóny do Nemecka. Dohodu s účastníkom II. bundesligy HC Empor Rostock potvrdil aj košický odchovanec: "S vedením klubu sme už dohodnutí a zmluva na jeden rok je prakticky už podpísaná.“


Dvadsaťpäťročnú pravú spojku naposledy pôsobiacu v HK Topoľčany si vyhliadol aj na Slovensku dobre známy kouč Rastislav Trtík. "Je pravda, že v mojom angažmáne má prsty tréner Trtík, ktorý ma dobre pozná, aj keď som pod ním doteraz nepôsobi. Vedel, že som voľný hráč a prejavil o mňa záujem," poznamenal Hruščák, ktorý do Nemecka cestuje v polovici júna na začiatok kondičnej prípravy. 


HC Empor Rostock je 15. tímom tabuľky druhej najvyššej nemeckej súťaže. "Verím, že v novej sezóne bude Rostock bojovať v II. bundeslige o najvyššie priečky. Ja sa chcem ukázať v čo najlepšom svetle, od mojich výkonov závisí, či tam budem pokračovať aj v budúcnosti. Potrebujem sa výkonnostne posunúť ďalej a myslím si, že Nemecko mi v tom pomôže. Ponuky boli aj zo slovenských klubov, ale ja som potreboval odtiaľto odísť, aby som herne napredoval,“ vysvetlil svoje rozhodnutie prijať rostockú ponuku Patrik Hruščák, ktorý okrem Topoľčian zažil v sezóne 2013/2014 krátku anabázu v katarskom Al Sadd SC i angažmán v Tatrane Prešov. 


Do Nemecka sa vráti po 5 rokoch. Pred ročníkom 2008/2009 prestúpil z 1. MHK Košice do špičkového bundesligového klubu Rhein-Neckar Löwen, ale sezónu strávil na hosťovaní najskôr v druholigovom TV Emsdetten a potom v prvoligovom TUSEM Essen. Počas doterajšej kariéry si hrával aj v maďarskom Kecskeméte a na slovenskej scéne v HC winLand Michalovce. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL