Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Tregubovová už slovenskou občiankou


30.05.2014


Slovenská reprezentácia hádzanárok získala posilu pochádzajúcu z Ukrajiny


Trénerovi hádzanárok Slovenska Dušanovi Polozovi určite odľahlo, keďže všetko nasvedčuje tomu, že v júnových zápasoch kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2014 bude môcť využiť aj služby opory Iuventy Michalovce pochádzajúcej z Ukrajiny. Boj s časom mal úspešný koniec a Tatiana Tregubovová je už slovenskou občiankou.


"Táňa si vo štvrtok prevzala v Košiciach doklady o udelení občianstva. Sme radi, že sa to podarilo a ďakujeme všetkým za pomoc. Je to pre nás obrovská posila a veríme, že pomôže našej ženskej reprezentácii k vytúženému postupu na európsky šampionát," potvrdil pozitívnu správu generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides. 


Tregubovová absolvovala v uplynulých dňoch v Liptovskom Jáne svoje premiérové sústredenie so slovenským národným tímom. Vo štvrtok merala cestu do Košíc, kde na Odbore všeobecnej vnútornej správy zložila sľub vernosti SR. "Som šťastná, že sa to stihlo. Boli to stresujúce i radostné chvíle. Dopadlo to však dobre," s úľavou poznamenala T. Tregubovová, ktorú čaká ešte vybavenie zostávajúcich formalít. "V pondelok príde do Bratislavy, aby si vybavila cestovný pas," dodal M. Simonides. 


V pondelok 2. júna je posledný termín na nahlásenie širšieho 28-členného kádra na zostávajúce stretnutia kvalifikácie ME, v ktorých Slovenky nastúpia proti Francúzkam (11. 6. v Šali) a Islanďankám (15. 6. v Reykjavíku). Už by nič nemalo brániť, aby na menoslove slovenského tímu bola aj ľaváčka Tregubovová. Dvadsaťpäťročná rodáčka z Užhorodu je využiteľná na poste pravej spojky i krídla. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL