Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Tregubovovej veľký deň so šťastným koncom


30.05.2014


Dramatické okamihy a naháňačka s časom pri štvrtkovej ceste Tatiany Tregubovovej za udelením slovenského občianstva


Hádzanárka Iuventy Michalovce Tatiana Tregubovová sa do stredy pripravovala s reprezentantkami SR v Liptovskom Jáne, záverečný deň sústredenia už neabsolvovala, keďže mala pred sebou veľký deň. Vo štvrtok si mala prevziať oficiálne dokumenty o udelení slovenského občianstva. Napokon bolo z toho nečakané dobrodružstvo a naháňačka s časom.


Do Košíc sa vybrala autom s klubovým fyzioterapetuom Petrom Hrehom a asistentkou športového riaditeľa Iuventy Jaroslava Čúrneho Janou Kostelníkovou. Ako minuli tabuľu s názvom Košice, nastali dramatické okolnosti. "Z auta sa začalo dymiť, tak sme si zavolali taxík, aby sme všetko stihli na 13.00 h. Po príchode na úrad sme zistili, že podľa kódexu musím mať primerané spoločenské oblečenie, lebo budem skladať sľub, čo som tiež nevedela. Nastal stres, keďže som si musela ísť narýchlo zháňať slušné oblečenie. Text sľubu som si aspoň odfotila do mobilu a snažila som sa ho prečítať, aby som sa potom nezakoktala," priblížila štvrtkové udalosti Tregubovová. 


Problém s oblečením vyriešila kúpa saka a výmena moderných riflí za slušnejšie nohavice s členkou svojho sprievodu. "Napokon všetko dobre dopadlo. Po oficiálnej časti opadla nervozita a bola som šťastná, že to mám úspešne za sebou," už s úľavou v hlase sa vrátila rodáčka z Užhorodu, ktorá sa z takmer celodňového košického výletu dostala späť do Michaloviec autobusom, k okolnostiam sprevádzajúcim posledné kroky pred získaním potrebných dokumentov. 


Záležitosti okolo udelenia občianstva Tregubovovej bolo nutné dotiahnuť tento týždeň, aby ju stihli napísať na súpisku pred zostávajúcimi dvoma zápasmi kvalifikácie ME 2014 proti Francúzsku a Islandu, v ktorých si budú chcieť Slovenky zaistiť postup. "Samozrejme, neistota s tým súvisiaca mi pridávala na nervozite. Keby sa to včas nestihlo, vyšlo by nazmar trojmesačné úsilie. Našťastie sa to podarilo a cítim veľkú úľavu na srdci," vyznala sa sympatická hádzanárka úradujúceho slovenského šampióna. 


Napriek tomu, že ešte nemala oficiálne dokumenty v rukách, dostala od trénera Dušana Poloza pozvánku na sústredenie do Liptovského Jána, aby sa zžila so spoluhráčkami z reprezentácie. "Páčilo sa mi tam. Myslím si, že baby ma prijali super. Niektoré dievčatá poznám z klubu a ďalšie z paluboviek zo vzájomných duelov," uviedla 25-ročná ľaváčka pochádzajúca z Ukrajiny, ktorá v stredu s reprezentačnými spoluhráčkami zažila nevšedný adrenalínový deň. Ako sa neskôr ukázalo, ten bol akoby prípravou na dramatický štvrtok. "Odniesla som si neskutočné zážitky na celý život. Bolo to super, čo pre nás vymysleli. Jazdili sme na raftoch, zlaňovali skalu a zabavili sa pri paintballe, z ktorého mám dokonca aj modrinu. Zažili sme neskutočný deň a príjemný relax, hoci nikdy som si nemyslela, že zo zábavy môžem mať aj svalovicu," dodala s úsmevom Tregubovová, nová posila slovenských hádzanárok. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL