Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Kapitánka reprezentácie Súkenníková do tímu majstra ČR


31.05.2014


Lucia Súkenníková sa po dvoch rokoch vracia do Česka, tím úradujúceho šalianskeho vicemajstra vymenila za družstvo aktuálneho dvojnásobného českého šampióna DHK Baník Most


Slovenská hádzanárska reprezentantka Lucia Súkenníková prestupuje z HK Slovan Duslo Šaľa do DHK Baník Most. Mení krajinu pôsobiska, ale nie súťaž, keďže naďalej zostáva účinkovať v spoločnej slovensko-českej interlige žien (WHIL). Kapitánka národného tímu žien SR sa dohodla na angažmáne s dvojnásobným českým šampiónom. "Podpísala som zmluvu na dva roky. Chcem ešte hádzanársky napredovať. Do družstva DHK idem ako ľavé krídlo a navyše Baník bude hrať európsku pohárovú súťaž. To sú hlavné dôvody, pre ktoré som sa rozhodla pre Most," prezradila univerzálna krídelníčka, ktorá bude hrať v novom klube pod vedením zároveň aj reprezentačného kouča Dušana Poloza.


Zo Súkenníkovej bude od sezóny 2014/2015 "čierna anjelka". Fanúšikovia hádzanárok DHK Baník Most sa môžu tešiť na šikovnú a rýchlu hráčku, navyše veľkú bojovníčku. Dvadsaťpäťročná trnavská rodáčka sa v klube stretne so spoluhráčkou z reprezentácie Petrou Beňuškovou. 


Lucia Súkenníková je odchovankyňa hádzanej v Modranke. Na Slovensku si obliekala aj dres ŠKP Bratislava. Po zisku druhého majstrovského prvenstva zamierila v roku 2009 na hosťovanie do HK Britterm Veselí nad Moravou, ktorému v roku 2011 pomohla vybojovať titul českého šampióna a v roku 2012 aj celkový triumf v spoločnej slovensko-českej interlige (WHIL). Pred dvoma rokmi prestúpila do HK Slovan Duslo Šaľa, s ktorým získala dva vicemajstrovské tituly v rámci národného play-off SR. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL