Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Jakubisovej Thüringer majstrom bez prehry


02.06.2014


Glankovičová na rozlúčku s gólom, ale aj tesnou prehrou a bez medaily


Nielen hádzanári Tatrana Prešov, ukrajinského GK Motor Záporožie s brankárom Richardom Štochlom, španielskeho FC Barcelona s krídelníkom Martinom Straňovským sa môžu pochváliť, že za majstrovskými ligovými titulmi dokráčali v súťažnom ročníku 2013/2014 bez prehry. V sobotu k nim pribudli aj hádzanárky nemeckého Thüringeru HC so Slovenkou Lýdiou Jakubisovou (od konca novembra pauzovala pre zranenie kolena), ktoré na rozdiel od spomenutých mužských tímov síce neprešli sezónou bez čo i len jediného zaváhania, ale takisto ani v jednom stretnutí nenašli premožiteľa. Splnili tak svoj posledný cieľ v tomto ročníku.


Zverenky trénera Herberta Müllera zakončili sezónu, ako sa na úradujúceho bundesligového šampióna patrí, v záverečnom 32. kole triumfovali na palubovke HC Lipsko. Svojho najväčšieho konkurenta zdolali pred 2679 divákmi presvedčivo 39:31 (21:17) a mohli si vychutnať ovácie publika. Svoj štvrtý titul v sérii si vybojovali vďaka 31 víťazstvám a 1 remíze. Ten jediný bod stratili ešte v septembrovom 4. kole na pôde bronzového tímu Buxtehuder SV (27:27). 


Bez medaily sa po desiatich rokoch lúči s najvyššou nemeckou súťažou Slovenka Denisa Glankovičová, ktorá už bude pôsobiť ako hrajúca trénerka v oberligovom HSG Bergische Panther. Jej TSV Bayer 04 Leverkusen podľahol doma v priamom súboji o 3. priečku Buxtehuder SV 29:30 (16:18). Glankovičová strelila jeden gól tímu, ktorý sa musí uspokojiť s konečným 4. miestom. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL