Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

V Polozovom kádri má každá hráčka svoju úlohu


03.06.2014


Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR) o náplni sústredenia v Liptovskom Jáne: "Bolo by nezmyslom, keby sme sa tri týždne na tréningu zameriavali len na hádzanú"


Slovenské hádzanárske reprezentanky majú pred rozhodujúcimi zápasmi kvalifikácie ME 2014 proti Francúzkam (11. 6., Šaľa) a Islanďankám (15. 6., Reykjavík) rozdelenú prípravu do troch blokov. Ten úvodný absolvovali uplynulý týždeň na výcvikovom tábore v Liptovskom Jáne, kde si do sýtosti užili možnosti, ktoré ponúkala aj tamojšia príroda. "Bolo by nezmyslom, keby sme sa tri týždne na tréningu zameriavali len na hádzanú. Aj preto sme zvolili na sústredení v Liptovskom Jáne iný obsah tréningových jednotiek. Venovali sme sa dynamickej výbušnosti, explozívnym činnostiam, jazde na bicykloch, kruhovým tréningom, všetko väčšinou zábavnou a súťažnou formou. Nevynechali sme ani regeneráciu a jeden deň patril tiež adrenalínovému spestreniu s paintballom, raftovaním či zlaňovaním. Myslím si, že dievčatá si prišli na svoje," vrátil sa k predchádzajúcemu týždňu hlavný kouč žien SR Dušan Poloz.


Od pondelka, keď sa zišli v Modre, je ich hlavnou náplňou opäť hádzaná. "Začali sme hernú fázu prípravy, ktorej súčasťou je aj štvrtkový zápas s Maďarkami. Na tréningoch si opakujeme naše herné systémy, či už v obrane alebo útoku. Do družstva zapracovávame aj našu novú akvizíciu Táňu Trehubovú a Evku Minárčikovú, ktorá dlhšie nebola v národnom tíme," pokračoval český kormidelník v slovenských službách. 


Úplne novou tvárou v národnom tíme je rodáčka z Užhorodu Tetyana Trehubová, ktorá má od minulého štvrtka slovenské občianstvo. Šancu zžiť sa so spoluhráčkami z reprezentácie dostala už minulý týždeň a teraz pokračuje s nimi v príprave. "Poznali sme ju ako hráčku, v Liptovskom Jáne sme ju spoznávali z ľudskej stránky ako človeka. Myslím si, že do kolektívu zapadla dobre. Teraz dolaďujeme drobnosti z hernej stránky, či už s jej využitím na poste pravého krídla alebo pravej spojky," poznamenal D. Poloz, ktorému chýba pre zranenie kolena spojka michalovskej Iuventy Marianna Rebičová. "Taký typ hráčky ako Mery na Slovensku nie je. Musíme nájsť spôsob ako nahradiť jej absenciu v obrane i útoku. V kádri je však 18 hráčok, každá má v ňom svoju úlohu. Verím, že sa nám to podarí." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL